Til hovedinnhold

Sony jobber med en "ny" type TV

Sony-sjef Howard Stringer føler seg truet av Apple.

Sony

Sony sin TV-avdeling er hardt prøvet for tiden og har i flere år tapt penger på sine Bravia-modeller. Dette vil Sony-sjefen Howard Stringer endre på og bretter nå opp ermene for å få selskapet på rett spor igjen.

Frykter Apple

Stringer avslørte overfor Wall Street Journal nylig at selskapet ikke har råd til å fortsette å lage TV-er på gamlemåten. Derfor har Sony nå investert store mengder forskningsmidler i utviklingen av en ny type TV, men dessverre er det ennå uklart nøyaktig hva dette innebærer.

Sony-sjefen røpet imidlertid at det er Apples TV-planer han finner mest truende, og for å overleve på TV-markedet er det først og fremst der han vil rette skytset.

– Jeg har brukt de siste fem årene på å bygge en plattform som kan konkurrere med Steve Jobs. Den er ferdig, og den lanseres nå, sa Stringer.

Det spekuleres i om Sonys nye TV-planer blir en del av den uttalte strategien om å integrere smarttelefoner, nettbrett, PC-er og TV-er, men ennå må vi som sagt vente på mer konkrete opplysninger,

Sonys Bravia-avdeling har opplevd økonomiske tap åtte år på rad, og foretok nylig en omstrukturering som følge av dette. Det har gått rykter om at Sonys skulle nedlegge hele sin TV-avdeling, men det ser altså nå ut til at satsingen vil fortsette en stund til.

(Kilde: Techradar)

annonse