Nyhet

Så bra er videokameraet til iPhone 4S

Haugevis av videoer har dukket opp på nettet.

Apples nye flaggskipmobil iPhone 4S ble nylig lansert, og mange har prøvd ut det nye kameraet. Videoene som har dukket opp på nettet i ettertid er intet mindre enn imponerende.

Imponerende oppgradering

En av de største nyhetene til Apple iPhone 4S var den økte prosessorkraften og et enda bedre kamera. Nå kan mobilen ta opp videoer i 1080p-oppløsning, og den har i tillegg fått en digital bildestabilisator som skal gjøre det enda lettere å ta opp gode videoer med mobilen.

Dermed kan vi begynne med å se en sammenlikningsvideo mellom forgjengeren iPhone 4, og den nye iPhone 4S, hvor vi lett ser at den nye bildestabilisatoren har mye å si.

Forskjellen er ganske åpenbar. Bildet til iPhone 4S er langt mer stabilt enn hos forgjengeren, selv om man fortsatt klart legger merke til at det ikke er brukt et stativ.

Mobil eller speilrefleks?

Så hvordan blir kvaliteten hvis man setter telefonen på et skikkelig stativ? Robino Films tok for seg spørsmålet, og satte iPhone 4S opp ved siden av speilreflekskameraet Canon 5D MKII. For å gjøre sammenlikningen så rettferdig som mulig ble Canon-kameraet satt til någenlunde like instillinger som de automatiske innstillingene til telefonen. Disse ble endret på mellom hvert opptak, ettersom lysforhold og avstand endret seg.

iPhone 4S / Canon 5d MKII Side by Side Comparison from Robino Films on Vimeo.

Bortsett fra fargene og litt mer bildestøy for iPhone 4S, klarer den seg likevel ganske godt i testen. Canon 5D MKII er tross alt et speilreflekskamera til 15 000 kroner, med et ekstra objektiv til et par ekstra tusen kroner. Alle klipp er imidlertid tatt i det som ser ut som veldig gode lysforhold. Hadde det for eksempel blitt tatt video innendørs, under mørke forhold eller sterkt motlys ville nok være langt lettere å skille de to videoene fra hverandre.

Til slutt fant vi fram en litt mer «kunsterisk» film, som fortsatt er filmet utelukkende med iPhone 4S. Her er det imidlertid videoen klippet i ettertid, samt fargene har blitt fikset på i Final Cut. Resultatet er likevel svært godt, og dybdefølelsen i en del av klippene er virkelig imponerende.

A video shot on the iPhone 4S from Benjamin Dowie on Vimeo.

Her i Norge må vi vente til 28. oktober før vi ser iPhone 4S i butikkhyllene. Mobilen vil komme i svart og hvitt, og du vil kunne velge mellom 16, 32 og 64 GB lagringsplass.

Vi har allerede fått tak i et eksemplar som vi driver og tester. Anmeldelsen vil komme snart, men i mellomtiden kan du lese sniktitten vår:

Les også: Slik er iPhone 4S

(Kilder: Phone Arena, BGR)

Les også
Apple iPhone 4S: iPhone 4S Henger med i tetsjiktet
Les også
Apple og Samsung slutter fred?
Les også
iPhone 4S knuste iPhone-rekord
Les også
Samsung vil stoppe iPhone 4S i to nye land
Les også
Slik er iPhone 4S
Les også
Hils på iPhone 4S
annonse