Til hovedinnhold
NyhetDenne TV-en kan du bære som en koffert

Sharp er på vei med trådløs og portabel TV

Denne TV-en kan du bære som en koffert.

Sharp er på vei med en portabel og trådløs TV som de kaller Aquos Wireless Lifestyle TV. Idéen er at man for eksempel skal kunne ta med seg TV-en ut i hagen eller rundt i forskjellige rom som ikke har TV-uttak.

TV-en har en størrelse på 20 tommer, og den kjører på både strøm fra uttak og batteri – men det foreligger foreløpig ingen informasjon om hvor lang levetiden på batteriet er.

En finurlig detalj ved den trådløse TV-en er et håndtak øverst, slik at man lett skal kunne flytte TV-en rundt på samme måte som en koffert.

Se Blu-ray-film trådløst

TV-signalene blir mottatt trådløst fra en boks som kan plasseres på en sentral plassering et sted i hjemmet, og denne boksen inneholder digitale tunere og HDMI-innganger.

Dette innebærer at man kan sende TV-signaler og signaler fra Blu-ray- og DVD-avspillere, samt signaler fra PC til den portable TV-en. Standarden for å sende de trådløse signalene rundt er Wireless HDMI.

DLNA-kompatibel

Aquos Wireless Lifestyle TV består av et LCD-panel med LED-bakbelysning. Dette gjør TV-en lettere og at den sparer mer strøm. Oppdateringsfrekvens skal være på 100 Hz, mens oppløsningen er på 1366 x 768 piksler.

Videre skal det bli muligheter for å utnytte Internett-funksjoner fra Aquos NET+ som filmutleie. TV-en skal også være kompatibel med DLNA-streaming – og dette gjør at man kan sende video, musikk og bilder fra andre DLNA-tilknyttede enheter direkte til Sharp-TV-en.

Pris og tilgjengelighet

Pris er ennå ikke kjent, men TV-en skal bli sluppet senere i 2011, og vil da være tilgjengelig i flere fargevarianter.

Se flere bilder av den portable TV-en hos Recordere.dk.

(Kilde: FlatpanelsDK)

annonse