Til hovedinnhold

En smartere skjerm

Som regel er en skjerm bare en skjerm, men av og til dukker det også opp modeller som også er mye mer enn bare et panel med innstillingsmuligheter. En av disse er 1,1 centimeter tykke SA950, en 27-tommer med et utseende som gjør at den lett kan forveksles med en liten TV.

Samsung har puttet inn en god del ekstra elektronikk i foten på denne monitoren, noe som gjør at du ikke engang trenger koble den til en datamaskin for å få glede av den.

27-tommeren Samsung TA950 har Smart Hub og innebygd TV-tuner.

Hovedgrunnen til dette er Smart Hub, noe Samsung også har puttet inn i alle sine nye TV-er. Dette er en slags portal der du får flere muligheter. Koblet opp mot internett kan du laste ned apps, se nett-TV, surfe og sjekke ståa på Facebook eller andre sosiale medier.

Monitoren gir deg også tilgang til mediefiler du har på nettverket ditt (over DLNA) eller en lokal USB-enhet. Den tar også avspillingsjobben, og hele sulamitten kan i tillegg fjernstyres fra en smarttelefon eller nettbrett med WiFi.

Med Smart Hub kan du også kombinere sosiale medier og TV-titting på en ny måte. Her vist på en vanlig TV.

I tillegg til Smart Hub kommer skjermen også i form av en modell med innebygd TV-tuner med støtte for 3D-TV. Da går modellbetegnelsen over til TA950. Bortsett fra tuneren skal de to modellene ellers være like. TA950 kan også ta rollen som PVR (Personal Video Recorder) hvis du kobler til en ekstern USB-disk.

Som med så mye annet i dag har også monitorene støtte for 3D, og kan dessuten konvertere 2D-materiale til 3D for den som skulle like sånt. Nytt hos Samsung nå er at synkroniseringen mellom briller og 3D-enhet foregår over Bluetooth i stedet for infrarød teknologi (IR). Ett par briller skal følge med.

TA950 (og SA950) er blant annet utstyrt med LAN-port, to USB, to HDMI-kontakter og optisk lydutgang. Høyttalere er også innebygd.

Brukt som PC-monitor har skjermen en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. TN-panelet er oppgitt til å ha en betraktningsvinkel på 170/160 grader og 5 ms responstid.

TA950 og SA950 skal komme på markedet i april måned, og har anbefalte utsalgspriser på henholdsvis 5700 og 6500 norske kroner.

annonse