Tek.no

Nyhet

Garmin har sluppet nytt treningsarmbånd som varer et helt år før det må lades

Vivofit 4 kommer med fargeskjerm som alltid er på.

Garmin
Eigil Knudsen
27 Des 2017 16:02

Garmins serie av treningsarmbånd kalt Vivofit har gjort seg bemerket ved at de har en batteritid på ett helt år, noe som også var tilfellet med fjorårets Vivofit 3. I en pressemelding har Garmin nå avduket den fjerde generasjonen, som skilter med den samme egenskapen.

Vivofit 4 har som tidligere modeller en batterilevetid på ett år, og utover dette finner vi også andre likhetstrekk med den tredje generasjonen. Skjermen har for eksempel en størrelse på 11 x 11 millimeter, kun marginalt større enn forgjengerens 10 x 10 millimeter.

Fargeskjerm som alltid er på

Garmin Vivofit 4. Bilde: Garmin

Oppløsningen er imidlertid skrudd opp fra 64 x 64 til 88 x 88 piksler på den nye modellen, og i tillegg er skjermen nå en «alltid på»-fargeskjerm. Som før er den såkalt transreflektiv, som betyr at skjermen blir lysere jo lysere det er rundt deg.

Ellers har Garmin høvlet bort litt fett siden sist og gitt Vivofit 4 en livvidde på 9,4 millimeter, og med sine 25 gram er også vekten redusert noe. Utover dette har det tilsynelatende ikke skjedd allverdens når det gjelder designet.

All den vanlige sporingfunksjonaliteten er på plass, deriblant måling av kaloriforbrenning, avstand tilbakelagt, søvnregistrering og skrittelling. I likhet med forgjengeren har Vivofit også automatisk aktivitetsregistrering kalt MoveIQ, som prøver å gjenkjenne hva det er du driver med om du gjør noe uten å registrere det på båndet først.

Garmin Vivofit 4 har imidlertid ikke pulsmåling. Det hadde redusert batteritiden betraktelig, men kan være en funksjon mange kanskje vil savne.

Vivofit 4 blir først kun tilgjengelig på Amazon til en amerikansk pris på 80 dollar, men norsk pris og lanseringsdato er ennå ikke kjent.

Leste du vår store samletest av smartklokker? Dette er våre anbefalinger »

Les også
Apple Watch Series 3: Apple Watch har kommet seg forbi barnesykdommene
Les også
Garmin Vivofit 3: To generasjoner har gått, men hva er egentlig nytt?
annonse

Les også