Til hovedinnhold

Windows 10 har nådd gedigen milepæl

Men operativsystemet er ennå langt fra å nå Microsofts opprinnelige mål.

Etter at Windows 10 ble lansert sommeren 2015 har veksten generelt vært en del lavere enn forventet, i en slik grad at Windows 7 fremdeles opplever sterkere vekst til tross for alderen. Nå har Windows 10 imidlertid likevel klatret opp til en aldri så liten milepæl.

Som blant andre The Verge og Engadget meldte nylig har Microsoft bekreftet at antallet enheter som kjører Windows 10 nå har nådd det fine, runde tallet 500 millioner.

untitled link

Langt under det opprinnelige målet

Microsoft hadde imidlertid opprinnelig et mål om å ha inntatt én milliard enheter innen sommeren 2018, som mest sannsynlig er ganske langt utenfor rekkevidde. De siste 100 millioner enheter har det nemlig tatt åtte måneder å nå.

Ifølge kilder som The Verge har i vært i kontakt med har Microsoft imidlertid internt nedjustert forventningene til rundt 550 millioner Windows 10-enheter innen juni i år, noe som er betraktelig mer realistisk.

Windows 10 hadde rask vekst i begynnelsen. I mai i fjor, mindre enn ett år etter lanseringen, meldte Microsoft at Windows hadde inntatt hele 300 millioner enheter. Mye av grunnen til den sterke veksten var at Microsoft som kjent tilbød gratis oppdatering til Windows 10 fra Windows 7 eller 8.

Mange benyttet seg imidlertid ikke av gratistilbudet, til tross for at Microsoft maste iherdig på brukere, og etter at gratistilbudet gikk ut 29. juli i fjor har veksten naturlig nok gått betydelig tregere. I skrivende stund har Windows 10 fremdeles kun 26 prosents markedsandel, mens Windows 7 sitter på 48 prosent, ifølge Netmarketshare.

Microsoft har nå lansert «billigversjon» av Windows 10: Dette er Windows 10 S »

annonse