Nyhet

Samsung lanserer liten SSD med stor kapasitet

Samsung SSD T1 kommer med langringsplass på 1 terabyte og kjapp overføringshastighet.

Under Samsungs pressekonferanse på CES-messen i Las Vegas lanserte Tim Baxter fra Samsung USA deres nye SSD: Samsung SSD T1. En ekstremt liten, rask, ekstern SSD som i lengde og bredde måler mindre enn et bankkort.

Som navnet tilsier kommer SSD-en med en lagringskapasitet på opp til én terabyte, og Samsung oppgir maks lese og skrivehastighet til hele 450 megabyte i sekundet (MB/s), så lenge disken du leser eller skriver fra kan møte hastigheten.

Tim Baxter med Samsungs SSD T1. (Foto: Samsung/YouTube)

SSD-en kan skilte med mulighet for passordbeskyttelse og AES 256-bits kryptering, noe som kan være veldig nyttig for deg som tar med sensitiv data. Og med tanke på at SDD T1 er så liten som den er, ser vi for oss at den kan være lett å glemme igjen, i alle fall for de mer distré blant oss. På toppen av alt er den til og med støtsikker. Vi tviler litt på at du kan slippe den fra hustaket, men den burde tåle vanlige «kontoruhell» fra skrivebordshøyde.

SSD-en er 9,6 millimeter tykk, så den får ikke plass i lommeboka, men med sine beskjedne 30 gram er den fortsatt svært lommevennlig. Hvor vennlig den blir for lommeboka i prismessig forstand gjenstår å se, norsk pris er foreløpig ikke tilgjengelig. I pressemeldingen oppgir Samsung USA at SSD-en vil få en startpris på 179,99 dollar (USD), så 1TB versjonen blir neppe billig.

Se alle sakene fra CES 2015 her »

Sett opp prisvarsel i vår Prisguide, så varsler vi deg når den er på lager i Norge.

På Samsungs nettside presenterer de SSD-en som trendy, slik at du ikke skal være redd for å ta den med deg når du viser frem portfolioen din. (Foto: Samsung)

Samsung er ikke de eneste som bruker CES-messen til å lansere små harddisker:
Seagate lanserte verdens tynneste i går»

(Kilde: Pressemelding, YouTube/Samsung)

Les også
Denne SSD-en er ekstremt kjapp
Les også
Møt Samsungs nye super-TV-er
Les også
Verdens tynneste
Les også
Testet 35 000 harddisker – dårligste døde etter 6 mnd
annonse