Til hovedinnhold

Verdens kraftigste i sitt slag

Det hevder i hvert fall HP.

HP

PC-giganten HP har nå kunngjort en ny, kraftig PC i hybridsegmentet. PC-en heter ZBook x2 og skal ifølge HP være intet mindre enn «verdens kraftigste» arbeidsstasjon i dette produktsegmentet.

Modellen det dreier seg om har altså en avtakbar nettbrett-del og egen tastaturdel, og retter seg ifølge produsenten primært mot profesjonelle med høye ytelseskrav.

HP ZBook x2.
HP

ZBook x2 skilter blant annet med en 14-tommers berøringsskjerm med 4K-oppløsning og opptil Intel Core i7-prosessor av enten syvende eller åttende generasjon. Den kan utstyres med opptil i7-8650U-prosessoren, den samme vi finner i Microsofts nye Surface Book 2.

Kraftig grafikk

Ellers kommer maskinen med solide 32 GB minne og flere ulike lagringsalternativer med SSD-løsninger på mellom 128 GB og 2 TB. På grafikksiden kan man enten ta til takke med Intels integrerte HD620-løsning, eller man kan velge den dedikerte Quadro M620 fra Nvidia, som er rettet mot profesjonelt bruk.

HP ZBook x2.
HP

Tastaturet er et fullstørrelses, baklyst Bluetooth-tastatur med stor klikkbar pekeplate, og begge delene har aluminiumsinnpakning. I bærbar PC-modus har maskinen startvekt på 2,17 kilogram, men kun nettbrett-delen har en startvekt på 1,65 kilogram.

HP ZBook x2 skal ifølge produsenten ha en batteritid på 10 timer, og takket være hurtiglading kan man lade 50 prosent på en halvtime. I USA skal den nye maskinen ha en startpris på 1750 dollar, cirka 14 000 kroner, men norsk pris og lansering er ikke kjent, ei heller hvilke konfigurasjoner som blir tilgjengelige her.

Flere detaljer finner du på produktsiden.

HP skal nå selge en VR-ryggsekk: Den koster flere tusen kroner »

annonse