Nyhet

Microsofts unike Surface Studio er nå i norske butikker

Men prisen er ikke pen.

I dag har Microsoft gjort deres første alt-i-ett-maskin, kalt Surface Studio, tilgjengelig for salg i Norge.

På overflaten ser Surface Studio ut som en ganske vanlig alt-i-ett-PC, men den skiller seg ut ved å kunne bli brukt som et gigantisk nettbrett. Ved å dytte litt på skjermen kan du få den over i et nesten liggende format, og du kan bruke den store overflaten på hele 28 tommer til å tegne med Microsofts smartpenn.

Microsoft viste frem Surface Studio for første gang i fjor høst, men gjorde den da bare tilgjengelig for salg i USA. Nå har de imidlertid fått øynene opp for det norske markedet, og har sagt at at de nå ser på Norge som et «Wave 1»-land.

Dette betyr enkelt og greit at vi er først i køen, noe som er resultat av at man ved å forene krefter i Microsoft i Sverige, Danmark og Nederland har oppnådd en langt større slagkraft overfor Microsoft sentralt i USA.

Saken fortsetter under videoen:

Microsofts unike Surface Studio er nå i norske butikker

Så, hva er egentlig Surface Studio?

Surface Studio er altså en alt-i-ett-maskin med en skjerm på 28 tommer i 3:2-format, og en oppløsning på 4 500 x 3 000 piksler. Skjermen er berøringsfølsom, og kan nesten brukes som et veldig stort, stasjonært nettbrett.

Maskinen støttet Microsofts skjermpenn.

Denne sistnevnte egenskapen gjør det litt vanskeligere å trekke direkte sammenligninger til den mest naturlige konkurrenten, Apples iMac-serie. Surface Studio er nemlig i stor grad tiltenkt bruk i liggende tilstand, noe den klarer bedre enn alle tidligere forsøk på det samme – først og fremst fordi den går dypere.

Microsoft kan også skryte av at de har utstyrt maskinen med verdens tynneste LCD-panel i denne typen maskin, takket være at de har flyttet maskinvaren ned i en boks som også fungerer som fot. Dermed trengs det nesten ikke noe kraft for å flytte panelet opp og ned - garantert en positiv bieffekt av at maskinvaren er flyttet vekk.

Surface Dial på Microsofts presentasjon i oktober i fjor.

For øvrig er det også støttte for både Surface-pennen som på tidligere Surface-produkter, samt et styrehjul som festes rett på skjermen, kalt «Surface Dial». Dette er et farge- og penneverktøy tiltenkt de virkelig kresne og kreative, som skal gjøre jobben mer effektiv og sømløs.

Ellers er det rikelige mengder lagring på plass, dedikerte grafikkløsninger i form av Nvidias forrige generasjon grafikkort (900m-serien, altså, ikke 10-serien) og Intels i5- eller i7-prosessorer i Skylake-utgave.

Starter på 34 000 kroner

Men Microsoft tar seg godt betalt. De norske prisene starter på rundt 34 000 kroner, med Core i5-prosessor, 8 GB minne og 1 TB lagring. Skal du ha litt heftigere maskinvare, for eksempel Core i7, 32 GB minne og 2 TB lagring, er prisen på nesten 50 000 kroner. Det er omtrent det samme som Apple skal ha for iMac Pro når den kommer i salg.

Microsoft satser hardt på Surface-produktene sine:
Sjekk ut sniktitten vår på Surface Laptop »

Les også
Surface Studio kommer i butikk i Norge 15. juni
annonse