Nyhet

Bloomberg: Neste Xbox får AMD-innmat

Kan få samme løsning som PlayStation 4.

Advanced Micro Devices skal stå for datakraften i neste generasjon av Microsofts spillkonsoll Xbox, melder nyhetsbyrået Bloomberg. Denne nyheten kommer kun halvannen måned etter at det offisielt ble kjent at AMD skal forsyne Sony PlayStation 4 med prosessor- og grafikkmuskler.

Nøyaktig hva som vil puttes inn i nye Xbox er ikke offisielt, men en av Bloombergs kilder hevder at det er den samme «Jaguar»-arkitekturen som vi nettopp vil finne i PlayStation 4. Også i neste Xbox skal denne prosessoren kombineres med AMD-grafikk, så vi kan altså ende opp med to forskjellige spillkonsoller som i hovedsak har det samme innabords.

Ny hverdag for utviklere

Dersom både PlayStation 4 og den neste Xbox vil kjøre på den samme plattformen, kommer det til å bety en god del for spillindustrien. Det skal da nemlig ikke være nødvendig å skrive om store deler av et spill for å få den over på en annen konsoll.

Dette betyr at små utviklere kan få et større nedslagsfelt med sine spill, og ikke behøve å velge kun én konsoll fordi det blir for dyrt å gi det ut på forskjellige plattformer.

En annen ting å merke seg er at «Jaguar» er en x86-prosessor, mens spillkonsoller typisk har brukt prosessorer bygd på IBMs Power PC-arkitektur. På prosessorsiden vil altså disse spillkonsollene ha mer til felles med en vanlig PC enn med sine egne forgjengere.

Dette kan stikker kjepper i hjulene for bakoverkompatibilitet, men de gode nyhetene er at avstanden fra PC til konsoll vil bli mindre – det vil ganske enkelt kreve mindre tid og penger å lage et spill som kan slippes til både PlayStation, Xbox og PC.

Neste Xbox forventes å avdukes den 21. mai i år.

Morgendagens spillkonsoller har mange overraskelser på lur.
PlayStation 4 får 4K-filmtjeneste

Kilde: Bloomberg

Les også
Slik vil PlayStation 4-spill se ut i forhold til PC
Les også
Nvidia: PlayStation 4 var ikke verdt det
Les også
PlayStation 4 takler 4K
annonse