Nyhet

Her er Telenors nye utenlandspriser

Fortsatt dyrt med data, men nå får du hjelp av en app til å følge med.

Ringeprisene i utlandet ligger stort sett på et helt annet nivå enn hjemme - fortsatt. Særlig er det datatrafikk som kan bli en bekymring for mange også denne sommeren. Glemmer du å skru av mobildata på smartmobilen kan nemlig kostnadene løpe fortere enn svint.

Telenor har nå lagt ut sine nye priser for bruk av ditt norske abonnement i utlandet. Samtidig har de lansert en ny app som er ment å hjelpe deg med å holde styr på hvor mye du betaler for å bruke mobilen i utlandet.

Ingen Home Run på data

USA er et populært reisemål for mange nordmenn. Standardprisen på datatrafikk i dette landet med Telenor-abonnement er svimlende 112,50 kroner per megabyte. Nå har operatøren lansert en ny mikro-datapakke på 20 MB som du får til den nette sum av 79 kroner per dag.

– USA er nordmenns største surfedestinasjon utenfor Europa, men her har det vært veldig dyrt å surfe. Derfor er vi glade for at Telenor nå tilbyr markedets beste surfepris i USA, sier Stein-Erik Vellan.

Denne mikro-datapakken er også tilgjengelig i Sveits, Tyrkia, Thailand og Kroatia. Innen EU/EØS gjelder en annen mikro-datapakke.

Det nye Telenor-tilbudet er helt klart bedre og billigere enn det har vært til nå. Samtidig er det et godt stykke igjen før du faktisk kan bruke smartmobilen din noenlunde normalt uten å bli flådd på datatrafikken. 20 megabyte er nok til å sjekke e-post og surfe litt på tilpassede mobilnettsider, men det er også det.

Mer for mindre i EU og EØS

Så lenge du er litt bevisst på forbruket ditt, går det greit nok å ringe og sende meldinger innen EU og EØS. Joda, det koster en del mer enn i Norge, men du slipper som regel unna "sjokkregninger". Fra midten av juni tilbyr Telenor sine Prat- og Komplett-kunder å bruke ringeminuttene som er inkludert i abonnementet innen EU og EØS, men dette må aktiveres ved å sende en SMS til operatøren.

Verre er det med datatrafikk. Her er prisen på datatrafikk normalt 25 kroner per megabyte. Nå innfører derimot Telenor en makspris på 49 kroner per dag i EU og EØS-land, så fremt du ikke surfer mer enn 30 MB. Overstiger du denne grensen blir prisen 10 kroner per MB.

Ny app fra Telenor

Ble du noe klokere av de nye prisene? Her er det mye å huske på. Telenor har imidlertid samlet prisinformasjonen i en ny app, som hele tiden holder styr på hvor stort forbruket ditt er i utlandet. Her kan du slå opp landet du skal reise til og få en fullstendig prisliste. Ideen er glimrende, men foreløpig mangler appen informasjon om de nye mikro-datapakkene.

Er du Telenor-kunde og skal reise utenlands i sommer, kan appen være veldig kjekk å ha på mobilen:

Her finner du den fullstendige utenlandsprislisten til Telenor

Telenor er derimot ikke alene om å senke utenlandsprisene:

Les også: Kutter USA-prisen med 97 prosent

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nye ferie-pakker fra Telenor
Les også
Telenor uberørt av tidenes strømbrudd
annonse