Til hovedinnhold

Ny tjeneste lar deg lage en «privat Spotify»

Play:Rewind er en strømmetjeneste uten månedspris.

Play:Rewind

Mange har trykket musikktjenester som Spotify og WiMP til sitt bryst. Her får man tilgang til millioner av låter døgnet rundt via Internett, men det hele foregår i en form for «leie». Forsvinner Spotify, forsvinner også tilgangen til låtene.

Mange slike musikktjenester har tilbudet om å ta med musikk som befinner seg lokalt på datamaskinen din, og det er dette konseptet den nyoppstartede tjenesten Play:Rewind forsøker å rendyrke.

«Privat» nettsky

I likhet med Spotify er Play:Rewind et svensk foretak. Det stammer fra nettskyvirksomheten Xcerion, som blant annet sto bak iCloud.com – som ble kjøpt opp av Apple.

Play:Rewind er nettleserbasert og tar til sikte på å erobre markedet for å strømme ditt eget innhold i skyen. Ideen er at du har musikk du har kjøpt eller skaffet deg på PC-en, og knytter dette opp mot tjenesten. Deretter skal du kunne spille av alt du eier fra alle steder med nettilgang.

Tjenesten vil ikke ha månedspris, og alt skal foregå i et brukergrensesnitt som er like tilpasset PC-skjermen som TV-en i stua.

Visuell lekkerbisken

«Alle elsker strømming, men selv om du har tilgang til flere millioner sanger, eier du til syvende og sist ikke noe musikk. Hva skjer med spillelisten din hvis du slutter å betale? Med Play:Rewind forsøker vi noe nytt, og begynner med musikken du eier selv sammen med nettskyen og brukervennlig strømming», oppgir grunnlegger Daniel Arthursson i en pressemelding.

Med Play:Rewind skal du enkelt kunne søke, lage og dele spillelister og få det hele pakket inn i en lekker samling av plateomslag. I et stikk til Spotify skriver folkene bak Play:Rewind at dette ikke vil være tjenesten for deg som «er på utkikk etter grått brukergrensesnitt med lister over sanger».

Daniel Arthursson hevder at Play:Rewind vil være en brukervennlig tjeneste, uten behovet for å installere og konfigurere avanserte mediaservere eller NAS-enheter for å kunne nyte musikken din via nettskyen.

Søk om tilgang

Play:Rewind er foreløpig kun tilgjengelig i beta, og det er ikke oppgitt når tjenesten får bred utgivelse.

Hvis du ønsker å teste ut Play:Rewind i betaversjon, kan du sende en forespørsel via den offisielle nettsiden playrewind.com.

(Kilde: Pressemelding)

annonse