Til hovedinnhold

Android-telefoner får brukerstyring

Gjør det enklere å låne bort telefonen.

Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no

Støtte for flere brukerkontoer har Android hatt ganske lenge, men foreløpig kun på nettbrett. Nå kommer funksjonen etter alt å dømme også til telefoner.

Det er nettstedet theregister.co.uk som rapporterer om en diskusjonstråd i Googles forum for Android-prosjektet, der dette synes å bli bekreftet. Trådstarteren etterspør en egen barnekonto på mobiltelefoner, og aktivering av flerbrukerløsningen også for mindre enheter enn nettbrett.

Les også: Android og Windows Phone får «kill switch»

Bekreftes av prosjektdeltaker

Tråden ble ganske raskt besvart av en de som jobber med utvikling av Android, og det korte og greie svaret går som følger:

– Utviklerteamet har implementert denne funksjonen, og den vil bli tilgjengelig fra neste offentlige versjon.

Saken som ble opprettet på forumet ble dermed lukket. Det er fortsatt ikke sikkert om vi vil få se noe til egne løsninger for de aller yngste, men de vil uansett kunne bruke den ordinære kontostyringen for å holde innholdet sitt adskildt fra eierens.

Bedre sikkerhet for flere

Det fins en rekke tredjeparts løsninger for å sikre innhold på Android-plattformen, men en noen av disse kan være både dyre og relativt komplekse å sette opp. Slik vi kjenner Androids brukerkontroll fra nettbrett er funksjonen både kostnadsfri og lett å sette opp. Dermed kan økt sikkerhet bli en del av hverdagen for enda flere Android-brukere.

Les også: Nå er Android størst på brett

(Kilde: code.google.com via theregister.co.uk)

annonse