Til hovedinnhold

Google vil la deg logge inn med lydbølger

Kjøper teknologi som kjenner igjen lyd.

Ditty_about_summer

Google har kjøpt SlickLogin, et israelsk gründerselskap som lar nettsider bekrefte brukernes identitet ved hjelp av lydbølger.

SlickLogins teknologi virker ved at man sender ut knapt hørbare lydbølger via mottakers PC, som så oppfattes av en app i mottakers mobiltelefon. Appen analyserer så lyden og sender tilbake bevis på mottakers identitet.

Teknologien kan brukes både som erstatning for passord, eller som et ekstra sikkerhetslag.

SlickLogin har bekreftet oppkjøpet på sine nettsider, men oppgir ingen detaljer om kjøpesum eller betalingsmåte.

Vil gjøre innlogging enklere

I dag slutter vi oss til Google, et selskap som deler vår kjerneverdi, nemlig at innlogging skal være enkelt, ikke frustrerende, skriver SlickLogin på sine hjemmesider. SlickLogin hevder også at Google er det første selskapet som har tilbudt gratis tofaktorautentisering (Red anm: innlogging med to sikkerhetslag, som for eksempel BankID).

Mange selskaper tar i bruk tofaktorautentisering. Den ene delen av autentiseringen er som oftest et personlig passord, mens den andre delen kan være for eksempel en kodebrikke eller en tekstmelding med en tilleggskode.

SlickLogins mål er et produkt som både er sikkert og enkelt å bruke. Dette skal helst eliminere risikoen for tyveri av kodebrikker, og risikoen for at noen hacker seg inn og endrer telefonnummeret knyttet til banken din.

– Alt som bruker smarttelefoner gjør livet enklere for brukerne, sier Sharat Sinha i sikkerhetsselskapet Palo Alto Networks til BBC.

Les mer: Apple bekrefter at de "jobber med noe nytt"

Kilde: (BBC)

annonse