Til hovedinnhold

Stadig flere hint om enda heftigere Galaxy S5

Ryktetelefonen dukket opp i indiske fraktpapirer.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Ett av årets mest motstandsdyktige rykter handler om en heftig premiumutgave av Samsungs Galaxy S5. Den mektige topplederen i Samsung, JK Shin, forsøkte å avkrefte ryktene i midten av mars. Ryktene har likevel fortsatt, og har fått fornyet tillit hver gang det har dukket opp referanser til en ukjent Samsung-modell i ytelsestester og kildekode.

Ryktene har for det meste hevdet at den viktigste forskjellen på Galaxy S5 og premiumversjonen, er at den nye vil bli designet i aluminium.

Samsung har fått mye tyn for å bruke plast som konstruksjonsmateriale. Etter alt å dømme er HTC One (M8) målskiven koreanerne sikter på hvis det dukker opp en oppgradert Galaxy S5.Foto: HTC

Les testen av aluminiumsmobilen HTC One (M8) »

Dukket opp i indisk fraktbrev

Denne gangen er det et fraktbrev i India som har listet opp modellen SM-G906S. Ifølge ryktene handler dette om en regional utgave av den kommende Galaxy S5-versjonen. Dette modellnavnet har også dukket opp i ytelsestesten GFXBench, og der har den også lagt fra seg en ganske voldsom spesifikasjonsliste.

Hvis den listen er riktig, vil modellen få en skjerm med hele 2560 x 1440 piksler, altså vesentlig høyere oppløsning enn dagens Galaxy S5. Den vil også ha en generasjon nyere Snapdragon-brikke fra Qualcomm. Det er Snapdragon 801AC som sitter i dagens Galaxy S5, mens SM-G906S oppgir å ha en Snapdragon 805. Foreløpig er det ingen telefoner på markedet som har denne systembrikken.

I tillegg har telefonen 32 gigabyte intern lagring og 3 gigabyte RAM. Begge deler er et vesentlig steg opp fra dagens Galaxy S5, som kan skilte med 16 gigabyte intern lagring, og 2 gigabyte RAM.

Usikkert navn

Navnet på telefonen er høyst usikkert. De tidligste ryktene omtalte den som Galaxy S5 Premium, eller som Galaxy F. I de seneste ryktene blir den omtalt som Galaxy S5 Prime.

Det er også verdt å merke seg at ryktene har involvert en rekke forskjellige spesifikasjoner.

Les testen av Samsung Galaxy S5 her »

(Kilder: gsmarena.com)

annonse