Kazam-telefoner med 4G på nyåret

Mobil-debutanten Kazam har nesten solgt ut varebeholdningen fram til jul.

I mai i år startet mobilprodusenten Kazam med blanke ark på et møte i London. Tirsdag lanserte de sin første kolleksjon med mobiltelefoner i Stockholm.

Vår mobilanmelder Finn Jarle Kvalheim fikk en snikktitt på Kazam-mobilene, som konkluderer med at hvis programvaren holder seg stabil, leverer Kazam helt OK mobiltelfoner til en relativt rimelig penge. Spesifikasjonene er ikke i toppskiktet, men det er heller ikke prisen.

Én mangel er åpenbar: Ingen av modellene Kazam lanserte tirsdag har 4G. Salgsdirektør Claus Pedersen i Kazam forklarer hvorfor:

–Vi har fokus på hele Europa. Norden er i en særstilling når det gjelder 4G. Våre første LTE-telefoner vil imidlertid komme i løpet av første kvartal 2014.

Flere produkter på vei

Pedersen kan imidlertid fortelle at interessen for Kazams mobiler har vært stor i Norden. Så stor at det kanskje ikke bare er LTE som er på vei:

– Vi har registrert at vann- og støtsikre telefoner er svært populære i det nordiske markedet, så vi utelukker ikke at vi etter hvert lanserer en slik modell også, sier Pedersen.

Slik er skjermen til Kazam Thunder.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Kazam vil ikke konkurrere med de andre mobilprodusentene om å ha de beste skjermene eller de råeste mobilkameraene. Derimot er det kundeservice som skal skille Kazam fra konkurrentene.

– Vi har fått på plass en verkstedsavtale for Norge. Vi garanterer at alle våre kunder får tilbake telefoner som er til reparasjon etter maksimalt 72 timer, sier Pedersen til Mobilen.no.

Vil skille seg ut på service

I servicekonseptet ligger det også at alle kunder får byttet skjermen én gang gratis dersom den knuser i løpet av det første året de har telefonen. Norsktalende kundebehandlere ved kundesenteret i Gøteborg skal kunne hjelpe brukere som ikke forstår eller står fast med mobilen. Blant annet skal disse kunne fjernstyre mobilen ved behov.

Pedersen vil ikke offentliggjøre hvilke partneravtaler selskapet har, eller håper å få på plass. Han sier imidlertid at avtaler om salg av Kazam-mobiler i butikk vil kunngjøres i løpet av kort tid. I tillegg er selskapet i dialog med store kjeder som Elkjøp og Expert, og med de store mobiloperatørene.

– Vi vil gjerne levere til alle. Vi har valgt å utfordre smarttelefonmarkedet, blant annet ved å tilby en annen service enn de andre produsentene, sier Pedersen til Mobilen.no.

De smarttelefonene som er mest aktuelle for det norske markedet, koster fra 1200 til ca. 2000 kroner. De rimeligste Trooper-modellene har tokjerneprosessorer, mens toppmodellen Thunder har firekjerneprosessor og kommer med 4.5 og 5.0 tommers skjerm.

Varsler kazam-nettbrett

Pedersen varsler at Kazam også vil lansere Android-nettbrett etter hvert.

– Nettbrett-markedet er interessant for oss, så det er mulig vi lanserer noen nettbrett om litt, sier pedersen.

Ifølge Pedersen har interessen for Kazam-produktene vært så stor rundt i Europa at de telefonene selskapet hadde tilgjengelig for salg i fjerde kvartal er mer eller mindre bortbestilt allerede. Den første ordren kom fra Danmark allerede for tre måneder siden.

– Vi er mange som kan vise til lang fartstid fra mobilbransjen, og vi har et godt kontaktnett, særlig i Danmark. Så var det kanskje heller ingen stor overraskelse at den første bestillingen kom derfra, sier Pedersen til Mobilen.no.

Les mer: Kazam lover heftig valuta for pengene

Les også
Nå kommer Kazam med 4G
Les også
Unngå mobilkrise i påsken
Les også
Tidligere HTC-ansatte arrestert – aksjekursen stuper
Les også
Nytt mobilselskap lover heftig valuta for pengene
Les også
Åtte Kazam-mobiler slippes i september
Les også
Kazam skal ta opp kampen mot Apple og Samsung
annonse