Tek.no

Nyhet

Se hvordan Apple vil dele iPad-skjermen

Skjult funksjon i iOS 8 hinter om «multitasking».

15 Juni 2014 06:00

Et av de største argumentene mot Apples iPad, som konkurrentene gjerne nevner om og om igjen, er at den bare kan ha én app oppe til enhver tid. Android har støtte for å viser flere apper på én gang, og Microsoft har gjort et stort nummer av det samme siden de slapp Windows 8.

Se Samsung gjøre narr av iPad Air »

Nå viser det seg at Apple kanskje jobber med noe lignende. Ifølge utvikleren Steve Troughton-Smith har Apple implementert støtte for å endre app-størrelser i iOS 8. Funksjonen er imidlertid ikke ferdig, og ligger godt skjult i kodene til det kommende operativsystem. Det kan altså virke som dette er noe Apple jobber med, men ikke vil vise offentlig ennå.

Langt ifra ferdig

I videoen nedenfor kan du se Throughton-Smiths forsøk på å implementere den lille kodesnutten i en app, for å se hvordan det fungerer. Alt er gjort i Apples iOS-simulator, som utviklere bruker når de lager en app.

Ved å sveipe med to fingre på siden av skjermen endrer han størrelse på appen. Først dekker appen hele skjermen, så 75 prosent, så halvparten og helt til slutt bare en kvart av den totale skjermstørrelsen.

Animasjonene er fortsatt ganske hakkete, og appen er åpenbart ikke helt optimalisert for de ulike størrelsene, men det kan man heller ikke forvente av uferdig kode.

Kan komme i neste iOS-versjon

Foreløpig er dette altså tidlig på teststadiet, og ikke noe Apple vil slippe med det første. Før iOS 8 først ble vist frem av Apple trodde mange at én av de største funksjonene ville være nettopp muligheten til å kjøre flere apper samtidlig.

Med Throughton-Smiths avsløring ser det imidlertid ut som vi i hvert fall må vente til neste oppdatering, iOS 8.1, eller kanskje helt til iOS 9, for slik funksjonalitet.

Ryktebørsen koker:
Apple slipper trolig iWatch i oktober »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også