Til hovedinnhold

Fotograf gir unikt innblikk i opprøret i Kiev

Se de fascinerende bildene som viser begge sider av konflikten.

Ilya Varlamov

Den ukrainske hovedstaden Kiev er i opprør. Flere hundre tusen demonstranter har siden begynnelsen av desember deltatt i protester mot regjeringen, etter at denne avviste en avtale om samarbeid og frihandel med EU til fordel for en avtale med Russland.

Demonstrantene har okkupert et helt område av Kiev sentrum, og det har den siste tiden vært flere voldelige sammenstøt mellom politiet og okkupantene.

Les også: Britisk mediekonsern sier opp fotografene

Et bilde sier mer enn tusen ord

Den russiske bloggeren og fotografen Ilya Varlamov rapporterer fra innsiden av opprøret, og bildene han deler gir et fascinerende innblikk i den betente situasjonen – fra begge sider av konflikten.

Varlamoc oppfordrer til deling av bildene, og du kan se noen av dem nedenfor. Flere bilder finner du i bloggen til Varlamov.

Der har han blant annet tatt for seg kampene som foregikk 22. og 23. januar, samt rapportert inne fra det okkuperte området. Særlig interessant er det å se kontrasten mellom opprørspolitiet bevæpnet til tennene, og okkupantene, bevæpnet med litt mer tilfeldig, hjemmesnekrede våpen.

Les også: Fotografering i kampens hete - En guide til demonstrasjonsfoto

(Kilde: Via Petapixel, Zyalt)

annonse