Massiv vekst for «ukjent» YouTube-konkurrent

«Youku Toduo» tar nå innpå Googles videotjeneste.

Når det gjelder videonettsteder er det som kjent Google-eide YouTube som er selveste kongen på haugen i dette segmentet, med et antall månedlige brukere på godt over én milliard, men det finnes såvisst også konkurrenter.

Sannsynligheten er ganske stor for at du ikke engang har hørt om videonettstedet Youku, men nettstedet er faktisk folkerike Kinas største i sitt slag. Nå er Youku faktisk blitt så stort at det snart kan begynne å puste selveste YouTube i nakken.

500 millioner brukere

I en fersk pressemelding (via The Next Web) kunngjør nemlig Youku at nettstedet nå har kommet opp i hele 500 millioner unike, månedlige brukere. Dermed ligger de altså på rundt halvparten av YouTubes brukerantall.

Hvorvidt nettstedet kan bli en reell konkurrent til YouTube med det første er likevel uvisst, da Youku enn så lenge hovedsakelig retter seg mot kinesiske brukere, mens YouTube som kjent har en svært internasjonal profil.

God inntjening

Utover det høye antall brukere kunne Youku for øvrig også melde om solide økonomiske resultater for det siste kvartalet. Selskapet opplevde en økning i fortjeneste på 27 prosent i forhold til samme periode i fjor, med en nettoinntekt på 154,5 millioner dollar.

Youku har også en abonnementsbasert betalingstjeneste, og inntekten fra denne økte visstnok med hele 379 prosent i forhold til i fjor. I likhet med andre sosiale medier, for eksempel Facebook, er det mobile markedet også viktig for Youku og stod for rundt 30 prosent av selskapets inntekter i siste kvartal.

YouTube-eieren gjør det heller ikke dårlig: Google opplevde kraftig økning i omsetningen »

Les også
YouTube begynner å betale «lønn» til brukerne
Les også
Denne YouTube-videoen ble sett over 22 millioner ganger på bare to dager
Les også
Nå innkasserer Facebook 400 millioner kroner i uka
Les også
Krever nesten 50 millioner kroner for YouTube-musikk
Les også
Google soper inn penger
annonse