Tek.no

Nyhet

Nå går platebransjen etter YouTube-brukere

Pass deg dersom du laster opp musikk på nettstedet.

bloomua/Shutterstock.com
31 Mar 2014 11:00

Selv om det populære videonettstedet YouTube på ingen måte er kjent som et piratnettsted, er det vel ingen hemmelighet at ganske mye av innholdet på siden er opphavsbeskyttet.

Google har over lengre tid trappet opp jakten på slikt innhold, noe som har ført til at mye ulovlig opplastet materiale er blitt tatt ned, men det er liten tvil om at mye også overses, blant annet når det gjelder musikk og musikkvideoer.

Går etter YouTube-pirater

Nå melder nettstedet TorrentFreak at den amerikanske platebransjen, representert ved organisasjonen RIAA, tilsynelatende har tenkt å sette et eksempel til advarsel for de mange YouTube-piratene der ute.

RIAA sendte nylig et brev til YouTube der de krevde at to låter av den amerikanske hip hop-artisten Chris Brown ble fjernet fra nettstedet. De to sangene det er snakk om er «New Flame» og «Die it For You», hvorav begge allerede er tatt ned av Google.

Bransjeorganisasjonen bestemte seg imidlertid for å gå enda litt lenger, og tok ut en stevning mot YouTube for å få nettstedet til å oppgi all den informasjonen som er nødvendig for å identifisere dem som lastet opp de to låtene ulovlig, slik som IP-adressene og e-postadressene.

Innvilget med én gang

Stevningen ble innvilget samme dag, og det betyr at YouTube har frist på seg til 15. april med å oppgi informasjonen overfor RIAA. Det er for øyeblikket uvisst om YouTube/Google har planer om å anke saken.

Det at det tilsynelatende er såpass enkelt å stevne nettstedet for å avsløre «pirater» kan uansett sette en presedens for lignende saker i fremtiden. Det gjenstår imidlertid å se om dette var et enkelttilfelle, eller om det er starten på en «kampanje» fra platebransjen sin side.

Det finnes mange verre nettsider å være bekymret for: Her er USAs liste over de mest beryktede piratnettstedene »

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
YouTube begynner å betale «lønn» til brukerne
Les også
Krever nesten 50 millioner kroner for YouTube-musikk
Les også
Fikk en uavhengig video fjernet fra nettet
Les også
Yahoo skal trolig lansere YouTube-utfordrer
Les også
Får ikke avsløre hvem som stopper YouTube-filmene
Les også
Se USAs liste over de verste pirat-nettstedene
Les også
Youtube satser stort på 4K-oppløsning
Les også
Musikkbransjen klager på Bitcoin-valutaen
annonse

Les også