Til hovedinnhold

Asus' rutere rammet av sikkerhetsbrudd

Har du en slik må du oppdatere den nå.

Asus

Kjempen Asus har etablert seg som en sterk aktør i Norge, og selskapets trådløse rutere har rukket å bli populære over de siste årene. Selskapet har blant annet vært frempå med den nye AC-teknologien som gir deg langt raskere trådløst nett, med flaggskipet RT-AC66R.

Alt er imidlertid ikke fryd og gammen. Denne uken ble det kjent at en rekke av selskapets trådløse rutere har et betydelig sikkerhetshull. Sikkerhetseksperten Kyle Lovett har nemlig funnet svakheter som lar uvedkommende angripe og unytte det trådløse Asus-nettverket ditt.

Bekrefter problemet

Asus bekrefter sikkerhetsbristen på e-post til Hardware.no, samtidig som de forteller at de er i gang med å rette opp i problemene.

roblemene omhandler Asus' skyløsning AiCloud, som kommer med ruterne. Dette er en funksjon som gir deg enkel deling av filer i nettverket ditt. Du kan også koble en ekstern harddisk rett i ruteren og få tilgang til filene fra hvor som helst i verden. AiCloud støtter videre fjernstyring av maskinene som er koblet til, for å nevne noe.

Lovett har oppdaget at AiCloud kan crackes på relativt enkelt vis, og når innbruddstyven først har fått tilgang kan han gjøre mye skade. De private filene dine i AiCloud blir direkte tilgjengelig for ham, samtidig som det er mulig å kjøre alle former for skadelig kode direkte inn i ruteren. Dette kan påvirke hele nettverket ditt, og maskinene som er koblet til.

Sikkerhetseksperten påstår videre at han har fått tilgang til ukrypterte filer der brukernavn og passord er lagret i klartekst, og at Point-To-Point-Tunneling kan aktiveres uten at brukeren kjenner til det.

Oppdater programvaren

Da vi tok kontakt med Asus i går kveld ble vi informert om at problemet allerede er rettet for toppmodellene RT-AC-66U og RT-N66U. Ved å laste ned og installere den nyeste fastvaren fra selskapets hjemmesider, skal sikkerhetshullene bli tettet.

For de øvrige modellene må du vente litt. RT-N16 og RT-N14U vil få en ny fastvare som retter problemet i løpet av uken, mens RT-AC56U skal få en oppdatering innen to uker. RT-N56U- og DSL-N55U-eiere må oppgradere AiCloud IPKG, en oppdatering som Asus forteller skal komme i løpet av fredag denne uken.

Det er skremmende lett å cracke det trådløse nettet ditt:
Slik sikrer du deg på best mulig vis »

(Kilde: Asus, Lovett)

annonse