Nyhet

Se Disneys utrolig virkelighetsnære «CGI»-klær

Skal gjøre tekstil-grafikken langt mer livaktig.

Det er ikke bare de tradisjonelle IT-aktørene som står for datateknologiske nyvinninger. Innen datagrafikk jobber også filmstudioene med løsninger, og for litt siden delte Disney sin nye metode for superrealistisk lyssetting. Nå har selskapet også gjort fremskritt på et annet felt, nemlig tekstiler.

Disneys forskningsavdeling slapp nylig et nytt dokument som beskriver en ny teknikk for å gjenskape klær og andre tekstiler digitalt på en svært realistisk måte.

Klessimulering av høy kvalitet

Teknikken har fått det noe innfløkte navnet «Smoothed Aggregation Multigrid for Cloth Simulation», og beskrives av Disney selv som intet mindre enn «high end»-klessimulering.

Å få dataskapte tekstiler til å oppføre seg naturlig er ingen smal sak, men Disney mener nå de er på god vei. Foto: Disney/YouTube

De tekniske detaljene rundt teknikken krever solid matematisk innsikt for å få grep på, men i korte trekk dreier metoden seg rett og slett om en ny og langt mer effektiv måte å foreta det enorme antallet utregninger på, som kreves for å gjenskape klær på en realistisk måte.

En av utviklerne bak den nye teknikken, Rasmus Tamstorf, forklarte overfor nettstedet Eurekalert at metoden innebærer å først løse de mindre komplekse oppgavene først, og deretter bruke løsningene på disse problemene til å legge grunnlaget for å løse de mer kompliserte oppgavene i neste omgang.

Kan få flere bruksområder

Denne såkalte «multigrid»-metoden er riktignok ikke ny, men tidligere løsningen skal ifølge Tamstorf ikke ha vært i stand til å øke effektiviteten over et visst nivå, noe som hittil har gitt teknikken begrenset nytteverdi.

Ifølge Disney er målet med det nye fremskrittet å få fart på bruken av høykvalitets-klesssimulering, ikke bare i animasjonsfilmer, men også på områder som for eksempel «virtuelle prøverom» hos nettbutikker. Disney nevner ikke dataspill, men det er ikke urimelig å anta at metoden kan få konsekvenser også på det feltet.

Om du vil bryne deg på de kompliserte, tekniske detaljene kan du lese selve forskningsdokumentet, og videoen under gir også et kort sammendrag.

Forskere har også tidligere laget teknikker for ekstremt realistisk, digital hud: Slik ser den ut »

(Via Engadget)

Les også
Dette er teknikken bak den avanserte lyssettingen i Disneys animasjonsfilmer
Les også
Se hvor realistisk tekstiler kan bli i fremtidens spill
Les også
Nå blir dataskapt hud ekstremt realistisk
annonse