Tek.no

Nyhet

De gammeldagse spillkassettene gjenoppstår til mobiltelefoner

Men ikke helt i den formen man skulle tro.

Beatrobo
22 Sept 2015 16:00

De gamle spillkassettene, eller «cartridgene» som de heter på engelsk, er langt på vei utdødde, selv om de ennå brukes til visse håndholdte spillmaskiner. Nå ser det ut til at formatet gjenoppstår på mobiltelefoner, om enn i en litt spesiell form.

The Verge og Tech In Asia melder nemlig at et nytt konsept kalt «Pico Cassettes» ble vist frem på spillmessen Tokyo Game Show nylig. Pico Cassettes er rett og slett spillkassetter i beste retro-stil som plugges inn i hodetelefon-åpningen på mobilen.

For de nostalgiske

Hensikten med konseptet, som er utviklet av det japanske selskapet Beatrobo, er å appellere til de nostalgisk anlagte, men kassettene fungerer ikke helt på samme måte som de gamle variantene. Det finnes nemlig ingen spill på selve kassettene.

I stedet sender kassettene ut en ikke-hørbar lyd som fungerer som autentiseringsnøkkel for spill som du allerede har lastet ned. Selv om kassettene ikke inneholder selve spillet er de dermed likevel nødvendige for å kjøre spillene, noe som skal gi en følelse av at spillet er «fysisk», på samme måte som de gamle spillkassettene.

I tillegg gjør løsningen det også mulig å «ta med deg» spillene til andre enheter, ved at lagringene dine kan synkroniseres på tvers av flere enheter. Kassettene kommer med en egen app som gir deg beskjed om når kassetten skal plugges inn, og deretter tar det visstnok bare noen sekunder før spillet er lastet inn.

Snakker med retrospill-utgivere

Det er imidlertid ikke bare formfaktoren som skal appellere til de nostalgiske. Beatrobo skal være i dialog med flere utgivere av retrotitler, som antakelig betyr at det planlegges egne retrospill til kassettene. I tillegg sa Beatrobo til Tech in Asia at selskapet muligens vil lansere en egen kontroll til kassettene, uten at dette er bekreftet.

Ennå eksisterer det hele kun på konseptnivå, og for å få produktet på beina skal utviklerne i gang med en folkefinansieringskampanje. Det er med andre ord høyst uvisst om eller når vi får se konseptet på markedet. Under kan du se en ekstremt kort teaser av produktet.

Her er et annet retro-konsept for mobilentusiaster: Commodore har gjenoppstått som mobiltelefon »

Les også
Selskap bak eldgammel spillkonsoll lanserer ny maskin
Les også
Commodore gjør comeback – som smartmobil
Les også
Slipper MacBook Air med retro-utseende
annonse

Les også