Til hovedinnhold

Enda en spiker i kista for Snapdragon-prosessor

Qualcomm hinter til at Samsungs kommende Galaxy S6 dropper brikken deres.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

For noen uker siden begynte det å versere rykter om at Samsung ville gå bort fra planene om å bruke Qualcomms Snapdragon 810-prosessor i sin nye topptelefon, Galaxy S6.

Nå styrkes disse ryktene etter at Qualcomm i sin nylig fremlagte kvartalsrapport kan avsløre at de «venter at deres Snapdragon 810-prosessor ikke vil bli å finne i en av deres største kunders nye flaggskip», samtidig som selskapet nedjusterer sin forventede omsetning for neste kvartal med 800 millioner dollar.

Om vi kobler Qualcomms nye uttalelser til den senere tids rapportering om at Samsung sliter med overoppheting av prosessoren i sin nye toppmodell – samt at Qualcomm nå også har bekreftet at en av deres kunder sliter med nettop dette – begynner sjansen for å få se topprosessoren fra Qualcomm i Galaxy S6 å bli svært liten.

Er dette metallkroppen til Samsung Galaxy S6?
Se det lekkede bildet her »

Går for egen teknologi

Dette kan være spesifikasjonene til Galaxy S6. Mobilen kan bli solgt med Exyon-prosessoren, som normalt bare finnes i modeller på det asiatiske markedet, også her i vesten på grunn av overopphetingsproblemer for Qualcomm-brikken.

Tidligere har blant annet The Verge spekulert i om Samsungs Galaxy S6 i stedet for en Qualcomm 810-prosessor vil utstyres med en egenprodusert Exynos 7420-prosessor. Dette gir mening ettersom det som angivelig skal være en skjermdump fra testapplikasjonen AnTuTu som viser nettopp denne prosessoren i aksjon på en Galaxy S6.

Samsung benytter allerede Exynos-prosessorer i flere av sine toppmodeller, men kun i markeder utenfor Europa. Blant annet er Exynos-prosessorer å finne i Galaxy-telefoner på det Koreanske og asiatiske markedet. Utfordringen til Samsung om de ender opp med å bruke en Exynos-prosessor i vesten er manglende integrert støtte for 4G/LTE-nettet i sin toppspekkede Exynos-prosessor med åtte kjerner. Vi skal likevel ikke se helt bort ifra at de lanserer nettop denne med 4G-støtte innen Galaxy S6 når europeiske butikker.

Både konkurrentene Sony og HTC er ventet å bruke Snapdragon 810-brikken i sine nye flaggskiptelefoner, Xperia Z4 og One M9. Tilsynelatende uten at de sliter med overoppheting. Det kan imidlertid skyldes at disse selskapene har lengre erfaring med å bruke «Unibody»-designet i metall som det er ventet av Samsung vil gå for med sin Galaxy S6.

Slik kan de nye topptelefonene bli:
Lekkede bilder av One M9, og Xperia Z4 får flere skjermstørrelser »

(Kilde: ReCode via SweClockers)

annonse