Dette romskipet skal frakte turister til verdensrommet

Blue Origin har gjennomført en vellykket test.

SpaceX er ikke det eneste private romfartsselskapet med gründer-millioner i ryggen. Blue Origin er et annet slikt selskap, grunnlagt og ledet av Amazon-milliardæren Jeff Bezos.

Nå har de gjennomført en vellykket testoppskytning av romskipet New Shepard. Du kan se et utdrag fra testen i denne videoen:

Kult med konkurranse om verdensrommet.

New Shepard er et rakettsystem som skal kunne opp til seks astronauter, og består av en rakettmodul og en kapsel.

Skal brukes til romturisme

Rakettmodulen skal bære kapselen ut i verdensrommet, før de to modulene separeres. Så skal den bruke rakettmotoren sin til å gjennomføre en kontrollert landing.

Kapselen lander ved hjelp av fallskjermer, og alle systemene fjernstyres eller automatiseres. Begge modulene er designet for å kunne brukes flere ganger.

New Shepard er ikke designet for å komme seg i bane rundt jorda. I stedet er tanken å bruke den i forbindelse med romturisme.

Raketten skal ta turistene opp til 100 kilometers høyde, altså over «grensen» for hva som offisielt regnes som verdensrommet.

Enorme vinduer

Her får de oppleve vektløshet, samt se en spektakulær utsikt fra det Blue Origin hevder blir de største vinduene i romfartens historie. Vinduene tar faktisk opp en tredjedel av kapselens overflate.

I videoen under kan du se hvordan Blue Origin tenker seg at opplevelsen skal være. Virker det fristende?

Bare å begynne å spare penger.

Blue Origin jobber også med andre prosjekter, blant annet i samarbeid med NASA. Blant annet arbeider de med et system som raskt skal få kapselen bort fra raketten om noe skulle gå galt under oppskytningen.

Det skjer mye spennende innenfor privat romfart
Stratolaunch Systems bygger verdens største fly for å frakte romskip opp i atmosfæren

(Kilde: Mashable)

annonse