Til hovedinnhold

Snart kan iPhone-telefonene få superavanserte kameraer

Apple har kjøpt opp selskap som utvikler «innovative» mobilkameraer.

Joshua Rainey Photography/Shutterstock.com

En viktig strategi for svært mange teknologiselskaper er å kjøpe opp andre selskaper som utvikler interessant teknologi som muligens kan bidra til konkurransefordeler i markedet. Nå melder avisen Wall Street Journal at giganten Apple har sveipet opp et israelsk selskap som muligens kan føre til spennede kameraløsninger på fremtidige Apple-produkter.

Selskapet heter LinX Computational Imaging og utvikler miniatyrkameraer for smarttelefoner og nettbrett som visstnok skal være vesentlig mer avanserte enn det som finnes på markedet i dag.

Skal sette en «ny standard»

Den tilsynelatende litt uferdige hjemmesiden til selskapet er ganske fattig på teknisk informasjon, men det skal dreie seg om en kamerateknologi som Linx sier er «innovativ» når det gjelder blant annet bildeprosessering, optikk og sensorteknologi.

Noen av LinX' kameraer, hentet fra hjemmesiden. Foto: LinX

Ifølge selskapet selv skal kameraene sette en «ny standard» innen bildekvalitet, nærmere bestemt på områder som lavlys-egenskaper, HDR (high dynamic range), fargegjengivelse og lukkerforsinkelse. LinX bedyrer at ytelsen til kameraene er sammenlignbare med vanlige speilreflekskameraer, til tross for at de skal være enda mindre enn dagens mobilkameraer.

Et annet interessant aspekt ved selskapets kamerateknologi er at den også skal være i stand til å hente inn dybdeinformasjon fra omgivelsene via egne sensorer. Dette skal igjen gjøre det mulig å blant annet måle ytre dimensjoner til objekter i bildet og lage tredimensjonale modeller.

Ansiktgjenkjenning og 3D-kart

Ikke minst gjør denne løsningen det også mulig med såkalt refokusering, det vil si endre fokus i bildene etter at bildene er tatt. Ifølge Wall Street Journal åpner teknologien også for slike ting som 3D-kart og ansiktsgjenkjenning. Alt dette er mulig ved hjelp av spesialdesignede sensorer og egenutviklede algoritmer.

Det er uvisst akkurat hvilket beløp Apple har bladd opp for det israelske selskapet, men kilder med kjennskap til saken skal ha uttalt at det ble diskutert et beløp på 20 millioner dollar. Apple bekreftet oppkjøpet overfor Wall Street Journal, men ga ingen videre kommentarer.

Apple har stadig ny teknologi på gang: Snart kan Apple-produkter komme med «intelligente» bevegelsessensorer »

(Via Business Insider)

annonse