Til hovedinnhold

Denne håndholdte kamerariggen gir deg fjellstabil video i 4K

Droneprodusenten DJI lanserer nytt, spenstig produkt.

DJI er definitvt mest kjent for sine mange kameradrone-modeller, men i en fersk pressemelding har selskapet nå dratt sløret av et helt nytt produkt. «Osmo» er navnet på en aldri så liten 4K-rigg som skal gi deg fjellstabile bilder og video.

Produktet, som DJI kaller verdens første i sitt slag, består av et kamera montert på en håndholdt stabilisator.

Gimbal med tre akser

I likhet med flere av selskapets kameradroner opererer denne stabilisatoren med en tre-aksers gimbal, som altså skal sørge for å kompensere for uønskede bevegelser og risting, uansett hvilke forhold man filmer under.

Slik ser Osmo-produktet ut. Foto: DJI

Kameraet takler en 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler med en bildefrekvens på 30 bilder per sekund, og full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler med maksimalt 120 bilder per sekund. Stillbilder tas med en maksimal størrelse 4000 x 3000 piksler, altså 12 megapiksler.

Dette gjelder altså det medfølgende kameraet, men produktet har et modulært design som er kompatibelt med DJIs egne Zenmuse-kameraer, som er laget for selskapets kameradroner. Håndtaket kan kjøpes separat, slik at du kan feste på Zenmuse-kameraer du allerede måtte eie.

Koster over 5000 kroner

Selve håndtaket kommer for øvrig med et eget feste til den medfølgende mobiltelefon-holderen, og du kan også hekte på annet valgfritt utstyr, nærmere bestemt sykkelfeste, tripod eller forlengelsesarm. Dette må imidlertid kjøpes utenom.

Ellers har håndtaket også innebygget stereo-mikrofon og en 3,5 millimeters audio-jack. Osmo er lagt ut for forhåndsbestilling nå på DJIs nettsider til en pris på 649 dollar, cirka 5300 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Alle de tekniske detaljene finner du på produktsiden, og se også video under.

GoPro slapp også nylig et nytt kamera: Det blir en billigere utgave av deres biligste modell »

(Kilde: Pressemelding)

annonse