Tek.no

Nyhet

Snart kan du få «smarte» lys på sykkelhjulene

Bluetooth-lys til sykkelen gjør stor suksess på finansieringsnettsted.

Revlolights/YouTube
26 Okt 2015 12:28

Bilteknologien for som kjent stadig nye hjelpmidler, men det gjøres også teknologiske fremstøt for dem som velger det tohjulede fremkomstmiddelet. Nå finnes det et nytt konsept som gir hjulene på sykkelen lysende og «smarte» egenskaper.

Konseptet er lansert på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo og har fått navnet «Eclipse Plus».

Støtter Bluetooth

Lys til sykkelhjulene er riktignok ikke et nytt konsept, og Revolights selv har allerede jobbet med slike produkter en stund under merkenavnet Revlights Eclipse. Det nye konseptet byr imidlertid på en del nyheter, blant annet det faktum at det har støtte for Bluetooth-standarden.

Det betyr at de nye sykkelhjul-lysene kan kobles til en mobiltelefon ved hjelp av en egen applikasjon som utviklerne jobber med. Denne appen gir blant annet mulighet til å skru av og på blinklys når du skal svinge med sykkelen.

Blinklyset skal også kunne aktiveres via et eget kontrollapanel som er festet til styret, og ifølge utviklerne skal det i tillegg bli mulig å aktivere lysene ved å foreta håndbevegelser med en kompatibel smartklokke.

Stor folkefinansierings-suksess

I tillegg kan du bruke den medfølgende appen til å følge med på batteritiden og spore syklingen, samt skru lysene av og på. Værvarslingsfunksjon skal også komme på plass. Lysene skal for øvrig være i stand til å skru seg av og på automatisk, basert på hvilken tid på døgnet det er

Selve lyset består av fire smale LED-ringer, to hvite og to røde, som enkelt skal kunne festes til fire av hjulenes eiker. Lysene får strøm fra et batteri som festes til lysene på en sikker måte, og som kan lades via USB.

Sensorer gir lysene informasjon om fart og retning, slik at det bare er fremre eller bakre delen av ringene som lyser, og ikke hele ringen. På Indiegogo har produktet samlet inn over 70 000 dollar av et mål på bare 26 000 dollar, noe som utvilsomt gjør det til en suksess.

Butikkprisen vil ligge på 250 dollar, og salget vil starte i juni neste år. Produsenten sender til hele verden. Mer informasjon finner du på Indigogo, og se også video under.

Her et lignende konsept: Disse sykkelhjelmene byr også på blinklys »

(Via Engadget)

Les også
Denne «smarte» hjelmen skal gjøre syklistene trygge i mørket
Les også
Syklister kaster penger etter denne smarte dingsen
annonse