Tek.no

Nyhet

Denne gjør nettbrettet ditt gjennomsiktig

Nytt Kickstarter-prosjekt gjør fingrene dine synlige på baksiden av enheten.

Kickstarter
15 Sept 2015 05:30

En av ulempene med å bruke berøringssensitive enheter som nettbrett og mobiler er at fingrenes naturlige posisjon mens man holder enhetene som regel er på baksiden. Et nytt konsept på det populære finansieringsnettstedet Kickstarter tar nå sikte på å kompensere for dette.

«HandyCase» er navnet på et produkt som fanger opp fingrene til brukeren på baksiden av nettbrettet eller mobilen slik at man kan «se» dem på skjermen.

Gjør enheten «gjennomsiktig»

Dermed kan man altså bruke fingrene effektivt på berøringsskjermen selv om de ligger skjult på baksiden. I praksis innebærer konseptet at enheten blir «gjennomsiktig», som også er begrepet utviklerne bruker i beskrivelsen av produktet.

Produktet kommer også til mobiler, nærmere bestemt iPhone. Foto: Kickstarter

Selve enheten tar form som et slags deksel du simpelthen plasserer på baksiden av enheten du skal bruke den med, og kobler seg til enheten trådløst via Bluetooth. HandyCase er for øyeblikket kun kompatibel med iPhone 6, iPhone 6+, iPad Mini 2 og 3 og iPad Air 2.

Utviklerne holder tilsynelatende de tekniske detaljene noe tett til brystet enn så lenge, men det dreier seg altså om en form for sensorteknologi som ligger innebygget i dekselet, og som leser fingerposisjonene og konverterer dataene til virtuelle fingre på skjermen.

Kan også brukes som «håndkontroll»

Siden Bluetooth-standarden fungerer over en viss avstand kan man selvsagt også ta av dekselet og bruke det som en slags håndkontroll, med nettbrettet eller mobilen plassert foran seg, som utviklerne demonstrerer i en egen video.

Etter demonstrasjonsklippene på Kickstarter å dømme ser det ut til at konseptet fungerer ganske bra, og legger tilsynelatende til rette for omtrent like smidig interaksjon med skjermen som vanlig bruk av berøringsskjermen gir.

Utviklerne har i skrivende stund samlet inn 44 000 dollar av et mål på 100 000 dollar med 41 dager igjen. Planen er å starte utsendelsen av HandyCase i april neste år, og utviklerne sender til alle deler av verden. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Kanskje blir produktet også kompatibelt med iPad Pro: Vi har prøvekjørt Apples nye, store nettbrett »

Les også
Apple har lansert iPhone 6S
Les også
Lanserte gigant-iPad
Les også
Her finner du alt Apple lanserte onsdag kveld
annonse

Les også