Voilá, her er juli-mobilene

Takket være Apples iPhone er ikke lenger juli en treg og kjedelig måned på det norske mobilmarkedet. Men tro ikke at iPhone 4 er det eneste som er verdt å legge merke til denne sommeren.

Apples iPhone 4 er naturligvis en soleklar favoritt for mange, men lagkapteinen på motstanderlaget heter Galaxy S og spiller for Samsung. På papiret virker de temmelig jevngode, men det er for tidlig å si om en av dem fremstår som en klar vinner.

Hovedfokuset i juli blir nok på de to nevnte modellene, men det kommer også andre spennende mobiler: Sony Ericsson Zylo er en rimelig ungdomsmobil som er valgt ut spesielt til det norske markedet, Samsung kommer med et par flere modeller i juli, og BlackBerry styrker sin posisjon i Norge med tre nykommere.

Apple

iPhone 4 - Hysteri anno 2010
De siste par årene har vi opplevd noe som er helt unikt i mobilhistorien, nemlig at mannen i gata nærmest går av skaftet for å skaffe seg en spesifikk mobil: Apple iPhone. I tillegg forsvarer han all kritikk som måtte komme mot mobilen med nebb og klør, uavhegig om kritikken er berettiget eller ei. Et tilsvarende engasjement tror jeg vi knapt kjenner fra noe annet enn lidenskapelige musikkfans og ihuga fotballfans her i landet.

Les også: Vi tester iPhone 4 

Når fjerdegenerasjons iPhone kommer i butikkene i juli betyr det en ny sesong med lovord og forbannelser, debatter og påstander, forståsegpåere vs. de likegyldige, og det hele kulminerer i en "hype" og et hysteri vi ikke har sett maken til siden, ja.. - juli 2009, da iPhone 3GS kom til Norge. Alt om spesifikasjonene på iPhone 4 finner du her.

Du kan allerede nå bestille iPhone 4 til overpris (8 000 kr ++) hos LUDOstore eller Altibox (med abonnement), men i løpet av juli måned begynner salget via offisielle kanaler, altså med godkjenning fra Apple. Telenor og NetCom har ennå ikke satt sammen prisplanene for dette.

Samsung

Samsung i9000 Galaxy S - Flaggskipet

Den koreanske mobilprodusenten viser ingen frykt for Apples nye iPhone, og lanserer derfor sitt flaggskip i9000 Galaxy S omtrent på samme tid.

Mobilen har en Super-AMOLED-skjerm - som i følge Samsung selv er bedre enn iPhone 4s "Retina Display" - og kjører operativsystemet Android 2.1. Videre har Galaxy S et 5-megapikselkamera med autofokus og en rekke andre finesser, og tar videoopptak i 720p/30fps (HD).

Samsung Galaxy S blir utvilsomt en av de mest spennende smartmobilene på markedet i 2010, og vil nok være blant de aller heteste alternativene til iPhone 4 for mange.

Beste pris: 4 699 kroner

Her finner du den beste prisen på Samsung i9000 Galaxy S

Samsung i5800 Galaxy 3 - Neste generasjons Spica

Galaxy 3 er en forenklet og billigere utgave av ovennevnte Galaxy S. Denne hadde vi ikke hørt skulle komme til Norge før vi fikk tilsendt listen fra Samsung over juli-mobiler

Men som en mobil i mellomklassen er det lite å si på spesifikasjonene: Galaxy 3 har både turbo-3G og Wi-Fi, et 3-megapikselkamera med autofokus, og kjører Android 2.1 OS. Mobilskjermen er på 3,2 tommer.

På papiret er den nokså lik Samsung i5700 Spica - lest testen her.

Beste pris: -

Her finner du laveste pris på Samsung i5800 Galaxy 3

Samsung B7722 - Ny dual-SIM

Det er få mobilprodusenter som har satset på dual-SIM - altså to SIM-kort i samme telefon -, men Samsung er en av dem. Samsung B7722 virker som en noe mer spennende variant enn den forrige vi så: Vi prøvekjører Samsung med to SIM-kort (Samsung C5212).

Er du på utkikk etter en mobil du kan bruke med to abonnement - for eksempel privat og jobb -, kan den nye Samsung B7722 være et spennende alternativ. Denne har nemlig både 3G-støtte (kun ett SIM-kort, riktignok), trådløst internett (Wi-Fi), 5-megapikselkamera med LED-blits, og ikke minst taletid på nesten 13 timer.

Hvis vi ser på spesifikasjonene generelt sett, betaler du nok noen hundrelapper ekstra for å ha dual-SIM, men likevel virker Samsung B7722 som en interessant nisjemobil.

Beste pris: 2 787 kroner

Her kjøper du Samsung B7722 billigst

Samsung E2370 Xcover - Billig og robust

Den siste Samsung-mobilen som kommer til norske butikker i juli er E2370 Xcover. Dette er en mobil beregnet på deg med en aktiv livsstil og som trenger en robust mobil. Denne har såkalt IP54-sertifisering og tåler derfor vannsprut (merk: IKKE vanntett), støt og støv.

Mer om funksjonene på denne robuste tøffingmobilen finner du her.

Beste pris: -

Her kjøper du Samsung E2370 Xcover aller billigst

Nokia


Nokia C6 - Symbian-smartmobil

Nokia C6 har en skjerm på 3,2 tommer, og støtter touch. Den har et fremskyvbart tastatur, og kjører et operativsystem basert på Symbian. Mobilkameraet tar bilder med 5-megapikslers oppløsning, og Nokia har også lagt vekt på enkel bruk av sosiale medier (Facebook, Twitter).

Forventet pris: Ca. 2 200 kroner før skatter og eventuell subsidiering.

I tillegg til C6 kommer Nokia X6 med 8 GB innebygget minne i butikk.

Sony Ericsson


Sony Ericsson Zylo - Ny Walkman-telefon

Den koster så vidt mer enn en tusenlapp, og ut fra spesifikasjonene kan dette fort bli en hit blant den yngre garde. Designet er veldig klassisk Sony Ericsson, og minner om tidligere musikkmobiler med litt runde kanter. Av funksjoner finner vi Walkman 4.0, 3G-støtte, 3-megapikselkamera, og integrering av Facebook, Twitter og YouTube.

Skjermen er på 2,6 tommer, og har en oppløsning på 240 x 320 piksler.

Beste pris: 1 199 kroner

Her kjøper du Sony Ericsson Zylo billigst

HTC


HTC Wildfire - allerede i butikk

Mobilprodusenten HTC hevder at Wildfire er deres eneste nye mobil i juli, men den var i butikk allerede forrige måned (Juni-mobilene).

BlackBerry

I Norge er og blir BlackBerry et nisjeprodukt, men spesielt i USA er disse proffmobilene stadig veldig populære. Trigcom, den norske leverandøren, melder at de kommer med tre nye modeller i juli:

BlackBerry Bold 9700 - Fullt tastatur, 3G-støtte, 2,44-tommers skjerm, Wi-Fi, 3-megapikselkamera, 624 MHz-prosessor.

BlackBerry Pearl 9105 - Alfanumerisk tastatur, 3G-støtte, Wi-Fi, 3-megapikselkamera, 624 MHz-prosessor.

BlackBerry 8520 - Kun 2G (GSM), 2,46-tommers skjerm, Wi-Fi, Bluetooth 2.0, 512 MHz-prosessor.

Les mer om BlackBerry hos Trigcom.

LG opplyser at de har ingen nye modeller i butikk i juli, ettersom de byttet hele sortimentet sitt i mai og juni.

Les også
Se de nye oktober-mobilene
Les også
Se de nye august-mobilene
Les også
Denne mobiltelefonen forbys
Les også
Mobilene vi har testet i år
Les også
HTC Wildfire er i salg
Les også
Kaprer det europeiske markedet
Les også
iPhone 4 koster 1200 kr å lage
Les også
Rykte: Nye Android 3.0 rocker
Les også
14 megapiksler på mobilen
Les også
iPhone 4
Les også
Her er juni-mobilene
Mer om
annonse