Til hovedinnhold

For deg som er glad i mat

Nettsiden MatPrat.no drives av Opplysningskontoret for egg og kjøtt (OEK), og har de siste årene vokst til å bli en stor database med matoppskrifter.

Som app finnes MatPrat nå både for iPhone, Android og Windows Mobile. Mobilsiden http://m.matprat.no funker også bra, dersom du har en annen type mobil.

Last ned alle oppskriftene
Å finne på noe nytt og spennende til middag hver dag kan være en utfordring. Antallet oppskrifter som MatPrat har samlet inn gjør at det er veldig mye forskjellig å velge mellom - både til hverdags, fest og høytid.

Første gang du starter app-en, er om lag 100 oppskrifter inkludert. Du må derfor laste ned databasen med oppskrifter for å tilgang til alle sammen - nærmere 1 500 oppskrifter.

Dette bør gjøres når du er koblet til et trådløst nett, med mindre du har inkludert datatrafikk i mobilabonnementet ditt.

Når du har lastet ned databasen med oppskriftene lagres disse på minnekortet eller telefonminnet, og da du bruker ikke datatrafikk for å lete gjennom oppskrifter.

Massevis av middagstips
Det er oppskriftene som i bunn og grunn er selve tjenesten, men disse leveres på en utrolig enkel og oversiktlig måte i app-en, og det er helt klart en fordel.

Når du starter applikasjonen får du fem valg: Sunn, rask, kos, gjester og tradisjon. Under noen av disse har du også underkategorier, som for eksempel festmat og helgemat.

Dette kan være et fint sted å starte, men hvis du vet hva du vil lage til middag - bare ikke hvordan - kan du heller velge Søk fra telefonmenyen.

Hvis du for eksempel søker etter kompromiss-middagen biffsalat, får du frem fem alternativer. Klikker du videre på Biffsalat med bacon - eller en annen oppskrift - får du frem hvilke ingredienser du skal bruke, samt fremgangsmåte.

Du kan også legge til ingrediensene i en handleliste og sende denne som SMS eller e-post.

Alle oppskrifter du vil spare på kan legges til bokmerker. Disse finner du igjen via telefonmenyen.

Hvis du ikke vet hva du skal lage til middag, kan du prøve "Middagssjansen". Da blir du sendt videre til en tilsynelatende tilfeldig middagsrett. Vi har ikke latt oss friste av det som har dukket opp så langt, men det kan være det funker for deg.

Nyttig app
MatPrat-appen vil du sannsynligvis bruke ganske ofte. I alle fall hvis du sliter med å finne på noe nytt og spennende å spise til middag hver dag. Som nevnt innledningsvis er det kjøttetere som står bak tjenesten, men du finner også fisk og sjømat blant oppskriftene.

Mange av oppskriftene er både enkle og raske, noe lar seg kombinere med en hektisk hverdag.

MatPrat-appen er gratis. Du finner den i Android Market, Apple App Store og i Windows Marketplace.

Se hva andre har sagt om MatPrat på AppLista.no

Les også: Slik lager du mat med iPad

Mer om
annonse