Tek.no

Nyhet

- Takk, iPhone, takk, Android

26 Aug 2010 13:58

Mobilsufing har for alvor blitt en del av våre mobilvaner. Det er ikke lenger uvanlig å lese nyheter på mobilen, besøke andre typer mobilsider eller bruke apps som krever tilgang til internett.

I sommer har Telenor opplevd en rekordstor vekst i datatrafikkbruken blant sine kunder- hele en million kunder har tatt i bruk mobilt internett.

- Takket være iPhone og Android-telefoner
Siden juli i fjor har antall mobilsufere i Telenors nett økt med 14 prosent. Det interessante er imidlertid at langt flere nå bruker mer enn 5 MB per måned på mobilen.

- Årsaken til denne veksten er nok i hovedsak at antall mobiltelefoner med berøringsskjerm har økt raskt, spesielt iPhone og telefoner med Android, og de utgjør nå 13 prosent av alle mobiltelefoner i Telenors nett, sier leder for privatmarked i Telenor, Svein Henning Kirkeng.

Telenor hevder at det snart er flere 3G-mobiler enn mobiler med kun 2G (GSM/GPRS/EDGE) i deres mobilnett. Samtidig øker bruken av sosiale medier som Facebook og Twitter på mobilen.

Unge brukere
To av tre unge har ifølge Telenor en 3G-mobil, mens bare 12 prosent av "godt voksne" har det samme. I familier med barn er andelen 3G-mobiler på 62 prosent, ifølge Telenor. Det kan tolkes slik at det er de unge som er yngst og setter trenden for våre surfevaner på mobilen.

Av den totale datatrafikkbruken i Telenors nett stod mobilsurferne for kun 2,6 prosent av bruken i fjor. Nå er tallet 9,3 prosent. På gunn av introduseringen av mobilt bredbånd, samt den økte bruken av mobilt internett, de siste årene oppgraderer Telenor hele sitt mobilnett. Hele infrastrukturen vil være skiftet ut i 2011.

LES OGSÅ: Telenor vil parkere konkurrentene

annonse

Les også