Til hovedinnhold

Neste Wii kan få 3D

Hittil har det vært Sony som har ledet an i 3D-kappløpet blant spillkonsollene, og selskapet rullet i forrige uke ut gratis 3D-oppdatering på alle Playstation 3-maskiner.

I går plukket Nintendo opp hansken og lanserte verdens første håndholdte konsoll med 3D, Nintendo 3DS. Og kanskje best av alt: Du trenger ikke ta på deg 3D-briller.

Nintendo har ikke tenkt å gi seg med det og holder nå på å utforske 3D i resten av produktlinjen sin, forteller selskapets president Satoru Iwata i et intervju med den japanske avisen Nihon Keizai Shimbun.

– Vi kommer antakeligvis til å ha 3D i vårt neste system. Vi tenker at timingen må være når mer enn 30 prosent av kjøperne handler 3D-TV.

Stor forbedring
Shimbun mener teknologien vil gi en stor forbedring av spillopplevelsen.

– I 3D er det mye lettere å få perspektiv på posisjon. I et spill hvor brettene strekker seg inn i skjermen, er det overraskende mye enklere å navigere [sammenlignet med uten 3D].

Nintendo har lenge sagt at de har vært mer opptatt av spillbarhet og opplevelser enn teknologi. Dagens Wii-konsoll har ikke HD-oppløsning og kan ikke spille av BluRay-filmer, verken med eller uten 3D. Likevel har den vært en stor salgssuksess.

Labert salg av 3D
Dessverre er det nok ennå en stund til man ser salgstallene Nintendo venter på. I hele Europa ble det i forrige måned solgt 25 000 TV-er med 3D. Til sammenligning selges det på verdensbasis i snitt 21 millioner TV-er per måned. Det gjenstår å se om tallene løsner etterhvert som utvalget av 3D-modeller øker.

Les også: Slik kjøper du 3D-TV

(Kilder: Gizmodo, Broadband TV News)

Mer om
annonse