Til hovedinnhold

Verdens letteste 13-tommer

Dersom du ikke har fått det med deg ennå har den enorme elektronikkmessen CES (Consumer Electronics Show) nå startet i Las Vegas. På denne messen gir bransjen en kikk på konsepter og produkter som er på trappene.
Flere saker fra CES får du på Hardware.no
Blant de større utstillerne er naturligvis den sør-koreanske elektronikkgiganten Samsung, som blant TV-er, kameraer og hjemmekino også tar seg tid til å vise frem flere bærbare datamaskiner. Samsung er relativt fersk på dette markedet, men har allerede markert seg med å kunne gi oss noen gode modeller, blant annet Samsung R580.

Verdens letteste 13-tommer

Frem til nå har Apples MacBook Air vært den tynneste og letteste 13-tommeren på markedet med sin tykkelse på 1,7 cm og vekt på 1,32 kilo. Denne plasseringen har nå Samsung tenkt å overta med sin nye 9-serie.
9-serien skal være inspirert av flyindustrien, blant annet i materialvalget duralumin. Chassiset skal være laget av denne aluminiumslegeringen, som blant annet brukes i flyproduksjon. Dette skal gjøre den robust og solid, samtidig som den holder en slank linje. Med en tykkelse på 1,6 cm og tyngde på 1,31 kilo legger den seg foran Apples Air-maskin med en liten margin.
Av teknologi verd å nevne i 9-serien er en lyssterk skjerm på 400 nits, USB 3.0, bakgrunnbelyst tastatur og opp til 128 GB SSD (minnedisk). Den skal utstyres med en Intel Core i5-prosessor, noe som også burde gjøre den sterkere enn en MacBook Air.
Pris og tilgjengelighet er ikke kjent i skrivende stund.
Kilde: Pressemelding Samsung

annonse