Til hovedinnhold

Nå er iPhone 4 testet

Apple lanserte iPhone 4 for to og en halv uke siden, og i morgen starter salget i USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Japan. Den for mange etterlengtede telefonen vil imidlertid ikke bli å finne i norske butikker før i slutten av juli, ifølge mobilprodusenten selv.

Nå begynner de første anmeldelsenen av iPhone 4 å dukke opp også. Her får du en smakebit på hva verdenspressen synes om årets Apple-vidunder:

Engadget: - Utklasser alle
Det amerikanske mobilnettstedet er full av lovord etter å ha testet iPhone 4. Det nye designet beskrives som enestående - "iPhone 3GS føles billig og lubben i forhold".

- Alt i alt utklasser iPhone 4 så godt som alle smarttelefoner på markedet når det gjelder kvaliteten på designet, skriver Engadget.

Nettstedet lovpriser også innmaten - alt fra den kjappe prosessoren og mere RAM (trolig 512 MB) til Wi-Fi-mottaker, Bluetooth 2.1 og GPS i rammeverket på telefonen. IPS-skjermen er ifølge anmelderen den klareste og mest detaljrike skjermen han noen gang har sett på en mobil enhet. Det lover kanskje dårlig for Samsung, som nylig gikk ut og nektet for at iPhone-skjermen skulle være bedre enn deres Super-AMOLED.

5-megapikselkameraet skal etter sigende være veldig mye bedre enn kameraet på forrige generasjons iPhone, men det virker som om det er HD-videoopptak i 720p/30FPS som imponerer mest.

Les hele iPhone 4-testen hos Engadget

Wall Street Journal: - Stort sprang fra iPhone 3GS
Walt Mossberg i Wall Street Journal hevder at iPhone 4s største ulempe er at den er bundlet opp til operatøren AT&T i USA, som blant annet har droppet å tilby fri bruk av datatrafikk og sliter med dårlig dekning. Det lover godt for norske brukere som har en rekke gode operatører å velge mellom, som igjen bruker stabile mobilnett.

- Jeg har testet iPhone 4 i mer enn en uke. Både når det gjelder maskinvare og programvare er det et stort sprang forbi sin allerede glimrende forgjenger, iPhone 3G S, skriver Mossberg i anmeldelsen.

Les hele testen til Wall Street Journal

USA Today: - Fortsatt "the one to beat"
Journalist Ed Baig i USA Today har brukt nye iPhone 4 i halvannen uke og konkluderer med at denne fortsatt er "the one to beat", tross hard konkurranse fra blant annet nye Android-telefoner.

- I likhet med tidligere iPhones er denne modellen banebrytende. Face Time-videotelefoni på iPhone 4 er en av de kule funksjonene "du bare må se", men dette er bare en av flere betydelige forbedringer. Og iOS 4 er i stor grad en utmerket programvareoppdatering. Hvis vi ser forbi "hype-en"; Apple har gitt erfarne iPhone-fans så vel som nykommere massevis å juble for, skriver Baig.

Les hele anmeldelsen hos USA Today

New York Times: - Ikke lenger den ubestridte kongen
Spaltist David Pogue i New York Times har også kikket på iPhone 4, men vurderer denne i sterkere grad opp mot Android-telefoner i sin spalte.

- Nå er ikke lenger iPhone den ubestridte kongen av "app phones". Mer konkret, den mer teknisk anlagte vil kanskje finne større fleksibilitet og muligheter hos rivalene, som HTC Incredible og Evo. Disse er mer kompliserte, og deres app store er ikke like bra, men de er spekket med funksjoner du sikler etter, som sving-for-sving GPS-instruksjoner, talegjenkjenning, utskiftbare batterier og et valg når det gjelder operatør, skriver han.

- Hvis du derimot bryr deg mest om størrelse og form, skjønnhet og batteritid, utforming og glede, da kaller iPhone 4 på deg, oppsummerer Pogue.

Les hele Pogues spalte i New York Times om iPhone 4 her

Kilde: Macworld.com

Mer om
annonse