Til hovedinnhold

Denne uken fokuserer vi på lette systemkameraer

Trenger du kamera til skolestart? Her er modellene du får tester av denne uken.

Kristoffer Møllevik, Tek.no

Ser du etter ditt første kamera? Kanskje skal du ta mediefag på videregående, eller trenger det til studiestart på høyskolen eller universitetet, uten at du tapper studielånet mer enn nødvendig? Eller trenger du det kanskje til jobben, og ser etter noe som ikke er så alt for stort, men som samtidig viser sjefen at du har gjort et godt, gjennomtenkt kjøp, og spart bedriften for noen tusenlapper samtidig? Eller ser du bare etter et passelig kompakt ekstrakamera i tillegg til speilrefleksen? Da kan det godt være at et kompakt systemkamera er tingen.

Det beste fra to verdener

Med et kompakt systemkamera får du på mange måter det beste fra to verdener: Kontrollmulighetene og den utskiftbare optikken fra systemkameraverdenen, og den mer lommevennlige størrelsen fra kompaktkameraenes domene. Da får du et kamera som er lett å ta med, som ikke blir så godt lagt merke til av linselus eller deres mer kameraskye motpart, og da blir det lettere å ta mer naturlige, avslappede bilder av folk. Det er også litt mindre sannsynlig at du blir stoppet på steder der det ikke er lov å ta bilder med profesjonelt utstyr, som for eksempel på konsert.

Vi har testet fem forkjellige modeller Hver dag denne uken legger vi ut en test av noen av de mest aktuelle kompakte systemkameraene på markedet.

Dette er kameraene vi har testet:

Canons EOS M3 er ikke med; den har vi testet tidligere »

Har du ikke helt roen på hva et systemkamera egentlig er, eller hva forskjellen på et speilløst og speilbasert er? Da anbefaler vi denne guiden (Tek Ekstra) »

annonse