Til hovedinnhold

Nå blir det mer reklame på Instagram

Åpner slusene for andre aktører.

Shutterstock

Instagram har blitt enormt populær på få år, og det er ikke så rent få som har sett med et sultent blikk på alle brukerne man kan nå med reklame på tjenesten.

Frem til nå har Instagram solgt reklamekampanjer direkte, og selv vært involvert i utviklingen av alle reklamekampanjer. Dette har resultert i en dyr prosess, der kun et fåtall annonsører har fått slippe til.

Lar flere slippe til

Nå endres dette, ifølge nettstedet Mashable. Instagram har lansert et system som lar annonsører bruke tredjepartsplattformer som Brand Networks og Salesforce, for å selv sette opp kampanjer på tjenesten.

Dette vil gjøre det mye lettere å annonsere på Instagram, og resultatet kommer etter alt å dømme til å bli mer reklame.

– Folk kommer til å se mer reklame, men jeg tror ikke de vil se mye mer av det. De kommer i stor grad bare til å se flere typer annonsører og reklamer, sier eMarketeer-analytiker Debbie Williamson til Mashable.

Hun tror imidlertid det er en sjanse for at kvaliteten på reklamen kommer til å synke nå som ikke Instagram selv er involvert i prosessen lenger.

Annonsørene har gledet seg

Mashable forteller at Instagram-reklamene skal være 2,8 ganger mer effektive enn vanlige nettreklamer, og en av grunnene skal nettopp være at Instagram selv har vært så flinke til å få reklamene til å passe inn.

For annonsørene er Instagrams nye system uansett noe de har gledet seg veldig til:

– For våre kunder, har dette vært en av de mest etterlengtede lanseringene vi noensinne har sett, sier Jamie Tedford, sjef hos reklamebyrået Brand Networks, til Mashable.

Om det blir for mye reklame på Instagram kan du jo flytte til Flipagram
Mange tror tjenesten blir det nye Instagram »

(Kilde: Mashable)

annonse