Tek.no

Nyhet

Kameraballen knipser bilder så fort den treffer bakken

Kan bli en livredder for politi og redningsmannskaper.

YouTube
30 Juni 2015 10:57

For politiet kan det nok være kjekt å vite hva som venter på den andre siden av en vegg, dersom de for eksempel skal storme inn i en mistenkelig bygning. Det kan kanskje avsløre om- og hvor eventuelle gjerningspersoner oppholder seg i rommet, og dermed trygge aksjonen.

Det er her kameraballen Explorer kommer inn i bildet. Dingsen ligner en liten gummiball, men den har i tillegg seks innebygde kameraer, samt sensorer og LED-lys. Det melder Engadget.

Når du kaster ballen inn i et rom, vil den ta bilder mens den spretter bortover. Programvaren i dingsen sørger for at bildene blir flettet sammen til et slags 360 graders panoramabilde, som kjapt sendes trådløst til din Android-mobil eller iPhone. Det kan for eksempel gi et SWAT-team et lite glimt av hva som venter dem der inne.

Selges på nettet

Selskapet som har laget Explorer heter Bounce Imaging (flere videoer her), og oppfinneren har tilknytning til prestisjeuniversitetet MIT. Han fikk ideen til kameraballen for fem år siden, da redningsarbeidet etter jordskjelvet på Haiti viste seg å bli svært krevende. Dette skal være et billig og enkelt alternativ til fiberoptikk-kameraer som brukes til slike søk. I tillegg til politibruk, naturligvis.

Men nå som kameraballen er i kommersielt salg, kan den selvfølgelig brukes til hva som helst.

Foto: Bounce Imaging

Explorer finnes i to varianter. Forskjellen er at den ene har hvite LED-lys som blinker kraftig i mørket, mens «Tactical Edition» isteden har nær infrarød (NIR)-LED som gjengir det som finnes i rommet uten at strobelys varsler de som befinner seg på den andre siden av veggen.

Prislappen på kameraballen er 1495 dollar (11 800 kroner) for standardversjonen. Den med NIR-lys koster imidlertid 2495 dollar (19 700 kroner). En snor eller en stang som ballen kan festes på selges separat.

Politiet i USA har andre avanserte hjelpemidler også:
Denne dingsen kan «se» gjennom vegger »

(Kilder: Engadget, Bounce Imaging)

annonse

Les også