Tek.no

Nyhet

Bombet IS-base etter selfie-tabbe

Ble gjenkjent av US Air Force da de la ut bildet på sosiale medier.

Wikimedia Commons
4 Juni 2015 13:00

Gruppen som kaller seg Islamsk Stat (IS) har på svært brutalt vis sikret seg makten i store deler av de allerede krigsherjede landene Syria og Irak. Internasjonale myndigheter, med verdenspoliti USA i spissen, nøyer seg foreløpig med luftangrep for å stanse dem. Og nå har de endret taktikk, melder Engadget.

En general i US Air Force fortalte nylig at de hadde funnet lokasjonen til et IS-hovedkvarter, takket være en skryte-selfie som en av vaktene hadde publisert i sosiale medier. Slik forklarer Gen. Hawk Carlisle fra US Air Force hendelsen, ifølge Defensetech:

– Våre kollegaer saumfarte sosiale medier, og så ser de denne dusten stå på vakt utenfor en bygning. Og på sosiale medier, et åpent forum, skryter han av IS' kommando- og kontrollfunksjoner. Og våre folk sier «Vi har en vei inn». Så de gjør litt arbeid, og for å gjøre historien kort; Omtrent 22 timer senere jevnet tre JDAM-bomber den samme bygningen med jorden.

Generalen ville for øvrig ikke si noe spesifikt om hvordan de nå aktivt brukte sosiale medier til å finne aktuelle mål. Derimot kan det se ut til at IS' skremselspropaganda i sosiale medier fort kan slå tilbake på dem i form av nye bombeangrep.

Britene får sin egen Facebook-bataljon
1500 soldater vil snart drive psykologisk krigføring i sosiale medier »

(Kilder: Defensetech via Engadget)

annonse

Les også