Til hovedinnhold

AMD slipper programvare som gir deg bedre ytelse i de mest populære PC-spillene

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Spillere utgjør som kjent en svært viktig del, for ikke å si den sentrale, målgruppen for skjermkort. Nå har AMD kommet med et nytt fremstøt for å komme de seriøse spillerne i møte, og denne gangen handler det ikke utelukkende om maskinvare.

AMDs nye fremstøt heter Project ReSX (Radeon eSports Experience), og er en løsning som tar sikte på å optimalisere ytelsen i noen av de mest populære PC-spillene på markedet – selvsagt da i PC-er med Radeon-kort under panseret.

Teknologien er bygget inn i den nye oppdateringen Radeon Software Adrenalin Edition 18.3.1, og har ifølge AMD gitt målbart bedre resultater i flere av de mest populære spillene.

Dette er noen av forbedringene Project ReSX-løsningen skal ha gitt i noen av de mest populære nettbaserte PC-spillene.
AMD

Høyere bildefrekvens og lavere responstid

Sammenlignet med den forrige versjonen av Software Adrenalin-programvaren har for eksempel skytespillet Playerunknown's Battlegrounds fått 11 prosent høyere bildefrekvens med 1080p-oppløsning og grafikkinnstillingen «ultra».

Et annet populært skytespill, Overwatch, har ifølge AMDs målinger fått en økning i bildefrekvensen på tre prosent med 1440p-oppløsning og «ultra»-innstillinger, mens Dota 2 skal ha fått seks prosent høyere FPS-ytelse med 4K-oppløsning takket være Project ReSX-optimaliseringene.

I tillegg til bildefrekvens har også såkalt «frame time», som angir hvor lang tid det tar å tegne hvert bilde, samt «klikk-til-respons»-tiden også fått merkbare forbedringer. Sistnevnte refererer til tiden det tar fra man gir en kommando via et museklikk til handlingen faktisk utføres på skjermen.

Forbedringene er nok ikke nødvendigvis så merkbare for vanlige spillere, men for eksempel for profesjonelle spillere, som oppdateringen altså primært retter seg mot, opereres det som kjent med veldig smale marginer. Om du er interessert i å teste det ut selv kan du laste ned den nye oppdateringen fra AMD nå.

AMDs Ryzen-prosessorer gir deg bedre spillgrafikk: Det viser vår test av 15-tommere »

annonse