Til hovedinnhold

Spiller du av denne videoen låser iPhonen din seg etter fem sekunder

iOS 10-feil kan føre til at videoer låser telefonen din fullstendig.

Skjermdump/YouTube

Det er ikke alltid så mye som skal til for å kjøre mobile enheter fast, og noen ganger trengs det ikke engang et program. En journalist hos nettstedet The Verge melder om en video som førte til trøbbel for at iPhone-telefonen hans.

Videoen det dreier seg om varer i kun fem sekunder, og i en demonstrasjonsvideo lastet opp på YouTube ser man hvordan telefonen låser seg helt noen sekunder etter at videoen er åpnet og kjørt via en lenke i iMessage.

Krever hard omstart

The Verge kan fortelle at videoen ble testet på flere telefoner, med akkurat samme resultat. Telefonen kan brukes som vanlig en stund, og man kan også åpne andre apper, men etter hvert vil den altså krasje på en slik måte at man verken kan bruke berøringsknappen eller hjemknappen.

Telefonen låser seg helt noen sekunder etter at videoen er spilt, og krever en hard omstart.
Skjermdump/YouTube

For å få telefonen i gang igjen må man foreta en såkalt hard omstart, som gjøres ved å holde inne hjemknappen og påknappen samtidig.

Det er uvisst akkurat hvilken video det er snakk om, men som The Verge peker på er poenget med saken å illustrere at krasjingen skjer som en følge av en feil i iOS som Apple åpenbart har til gode å fikse. Telefonen som krasjet kjørte med de siste iOS 10.1-oppdateringene.

Inntil Apple eventuelt reparerer problemet kan det altså være en fordel å være på vakt for MP4-filer som man ikke føler seg helt trygge på. Demonstrasjonsvideoen av feilen kan du se under.

Apple har også problemer med iPhone 6s: Nå viser det seg at telefonen plutselig kan skru seg av på grunn av batterifeil »

annonse