Nyhet

Samsung Galaxy S10 får angivelig seks kameraer

Årets største mobillanseringer er forbi, og bransjen begynner å se mot 2019 for de største lanseringene. Gigantlanseringen alle venter på nå er Samsungs tiende mobil i Galaxy-serien: Samsung Galaxy S10. Akkurat som da Apple slapp iPhone X med helt nytt design og ny funksjonalitet, er det ventet at Samsung også skal slå på stortromma.

Nå melder avisen Wall Street Journal (krever abonnement) at det vil slippes fire forskjellige varianter av Galaxy S10 i februar. Toppmodellen skal angivelig ha fått kallenavnet «Beyond X», og ha en gigantisk skjerm på 6,7 tommer, 5G-støtte og seks kameraer. To på framsiden og fire bak.

Til sammenligning har Samsungs største mobil i dag, Galaxy Note 9, en skjerm på «bare» 6,4 tommer.

En liten Galaxy-familie

Samsungs brettbare mobil ble såvidt vist frem under selskapets utviklerkonferanse.

I tillegg til den store toppmodellen vil angivelig de tre andre modellene være mellom 5,8 tommer (som Galaxy S9) og 6,4 tommer (som Note 9). De vil ha mellom tre og fem kameraer, og de vil angivelig ha muligheten til å lade andre mobiler trådløst, slik erkerivalen Huawei Mate 20 Pro kan.

Det går også rykter om at Samsung følger i Huaweis fotspor og gir mobilene en gradert, farget bakside.

Ellers er det ikke mye kjent om de kommende Galaxy S-mobilene. Den brettbare Galaxy F-mobilen slippes nok ikke før senere på året.

Kjent med flere kameraer allerede

Samsung Galaxy A9 ble avslørt i oktober, og har fire kameraer bak, men "bare" ett foran.

Samsung har allerede begynt i det små å teste ut mobiler med flere enn ett og to kameraer, i form av høstnyvinningen Galaxy A9, som de avslørte i begynnelsen av oktober.

Den har også fire kameraer på baksiden, og vil trolig gi oss en smakebit på hva neste års mobilkameraer fra Samsung kan by på. Denne har vi imidlertid fortsatt ikke hatt anledning til å teste.

Les også
Slik kan Galaxy S10 bli
annonse