Til hovedinnhold

Intel demonstrerte superrask SSD

3D XPoint-minnet kommer i neste års SSD-er.

San Fransisco/Tek.no: Intel og Micron annonserte nylig sin nye 3D Xpoint-minneteknologi, som skal være 1000 ganger raskere enn tradisjonelt flash-minne.

Under åpningstalen på utviklerkonferansen IDF demonstrerte Intels toppsjef Brian Krzanich en prototyp-SSD basert på det nye minnet, målt mot en Intel SSD P3700 Series.

Minnet vil bli lansert under det nye merkenavnet Optane, fortalte Krzanich.

Demonstrasjonen viser at det nye minnet i første generasjon SSD-er kan gi over sju ganger så god ytelse i IOPS (Inn/ut-operasjoner per sekund) sammenliknet med dagens toppmodell fra Intel, P3700.

Illustrasjonsbilde av den nye minnearkitekturen. Foto: Intel/YouTube

Kommer neste år

Teknologien er bygget opp helt fra grunnen av over en periode på 10 år og retter seg spesifikt mot å redusere forsinkelsen mellom prosessor og data, både ved hjelp av helt nye materialsammensetninger og en ny såkalt «krysningspunktarkitektur» som har gjort at man har kunnet kvitte seg med transistorer.

Ifølge Krzanic, vil det nye minnet bli tatt i bruk i servere og strømgjerrige bærbare PC-er allerede neste år, og at det senere blir den nye standarden også for tradisjonelt systemminne for servere.

– Dagens lagringsarkitektur har blitt en flaskehals, uttalte Intels toppsjef Brian Krzanich under sin åpningstale.

Også Samsung har spennende SSD-nyheter:
Samsungs nye monster rommer hele 16 terabyte »

Tek.no er på plass i San Francisco for å følge IDF.
Her finner du alle sakene fra IDF 2015 på ett sted »

annonse