Tek.no

Nyhet

Snart kan du kjøpe en mobil med «holografisk» skjerm – men den koster

Hydrogen One nærmer seg lansering.

YouTube
24 Jan 2018 17:00

Kameraprodusenten RED overrasket stort da de i fjor sommer avslørte at de skal slippe en egen mobiltelefon. Mobil skal hete Hydrogen One, og skal ifølge selskapet selv bli den første mobilen i verden med holografiske mobilskjerm.

Nå har RED-mobilen fått et lanseringsvindu og en ganske ekstrem pris.

På produsentens offisielle forum opplyses det nemlig at Hydrogen One vil bli lansert til sommeren. Ulåste eksemplarer vil imidlertid bli tilgjengelig tidligere for folk som har forhåndsbestilt.

Kan bli markedets dyreste

Slik ser forsiden på mobilen ut. Skjermen skal ha «holografiske» egenskaper. Bilde: YouTube

Mobilen kan bestilles på hjemmesiden nå, og Norge er blant landene produsenten sender til. Den er tilgjengelig i en titanvariant og en aluminiumsversjon til priser på henholdsvis 1595 og 1195 dollar.

Med norsk moms skulle de prisene dermed ligge på rundt 12 000 og 16 000 kroner her til lands, så vi snakker med andre ord om kostbare saker. En viktig grunn til den høye prisen er altså den spesielle skjermen.

Spesiell skjerm og solid innmat

Skjermen benytter seg av en proprietær løsning som produsenten kaller «Diffractive Lightfield Backlighting» (DLB), som innebærer at skjermen inneholder et lag med «nanostrukturer» som brukes til å styre lyset på en slik måte at det dannes tredimensjonale bilder som man kan se fra ulike vinkler ved å dreie på mobilen.

Hvorvidt dette kvalifiserer til den litt løse betegnelsen «holografisk» kan sikkert diskuteres, men ifølge folk som allerede har fått en titt på mobilen er teknologien visstnok ganske imponerende.

Mobilen har heller ikke noe å skamme seg over på innsiden. Den har en Snapdragon 835-brikke, 5,7-tommers skjerm som i normal modus skilter med 2560 x 1440 piksler og et saftig batteri på 4500 mAh. Den har også dual-SIM og USB Type-C.

Samsung slapp også nylig en ny mobil: Galaxy A8 er en ørliten forsmak på Galaxy S9 »

Les også
Slik fungerer den «holografiske» skjermen på den nye mobilen fra RED
Les også
REDs steindyre mobil med holografisk skjerm vises frem i ny video
Les også
RED lager en svindyr mobil med holografisk skjerm
annonse

Les også