Tek.no

Nyhet

Nå får du tilgang til mye mer HDR-innhold

Hvis du har en Samsung-TV og Amazon Prime Video.

Samsung
13 Des 2017 09:00

Tidligere i år meldte vi at Samsung har laget en ny HDR-standard i samarbeid med Amazon kalt HDR10+, og nå ser det ut til at standarden har kommet forbrukere til gode.

Den koreanske nyhetssiden YonhapNews melder nemlig at Amazons strømmetjeneste gjør et lass programmer tilgjengelig i HDR10+ på onsdag.

Det betyr altså at du vil få tilgang til masse nytt HDR-innhold, dersom du abonnerer på Amazon Prime Video-tjenesten og er i besittelse av en Samsung-TV som støtter den nye standarden. Støtten skal omfatte rundt 100 programmer.

Støttes også på eldre Samsung-TV-er

Bilde: Samsung/Amazon

Når det gjelder TV-er som støtter standarden har Samsung tidligere sagt at samtlige 4K-modeller som selskapet har lansert i år støtter HDR10+ ut av boksen, og via en fastvare-oppdatering skal også fjorårets 4K-TV-er ha fått støtte. Du trenger altså ikke en splitter ny TV for å få glede av Amazon Primes HDR10+-innhold.

HDR10+ er en forbedring av den utbredte HDR10-standarden og tar sikte på å levere bilder som ligger enda nærmere det innholdsskaperne hadde som intensjon. For å oppnå dette byr den nye standarden på noe som har fått navnet «Dynamic Tone Mapping». Dette innebærer at TV-en fortløpende kan justere lysstyrke og kontrast i hver enkelt scene eller til og med hvert enkelt bilde, litt på samme måte som Dolby Vision-standarden.

Den eksisterende HDR10-løsningen bruker ifølge Samsung statisk bildedata som ikke endrer seg under avspilling, som for eksempel kan ha den konsekvensen at enkelte mørke scener i et program som generelt har en lys fargeprofil vil kunne fremstå mye mørkere enn det var ment fra innholdsskaperens side.

HDR-scenen begynner å bli litt forvirrende: Nå skal VESA lansere enda en HDR-standard »

Les også
Nå kan du endelig bruke Amazons strømmetjeneste på Apple TV
Les også
Samsung lanserer ny HDR-teknologi som også tidligere Samsung-TV-eiere får dra nytte av
Les også
Nå kan du se HDR-videoer på YouTube med Samsungs TV-er
annonse

Les også