Til hovedinnhold

Steam stenger for Bitcoin-betaling

Samtidig når verdien av en bitcoin 124 000 kroner.

Shutterstock, Steam

Det er mye oppstuss rundt Bitcoin om dagen, og det meste har handlet om verdihoppene til den digitale valutaen. Men i en ny pressemelding offentliggjør Valves store spillbutikk, Steam, at de fra i dag ikke lenger vil ta i mot Bitcoin som betalingsmiddel.

Førte til dyrere spill

Årsaken til at valutaen kuttes er at Steam mener den er for usikker, og altfor dyr i bruk. I pressemeldingen kommenteres det at selv om Bitcoin har økt i verdi, har fallene innimellom vært på opp til 25 prosent i løpet av få dager.

Oppå det har transaksjonskostnadene økt noe voldsomt, fra skarve 20 amerikanske cent da betalingsmuligheten ble opprettet, til hele 20 dollar i dag. Steam påpeker at de selv heller ikke har kontroll over denne kostnaden, som effektivt gjør spill mye dyrere enn de trenger å være for kjøper.

– Vanskelig kjøpsprosess

Slik har verdien av en Bitcoin utviklet seg mot dollaren siden juni 2014 til dags dato.

I tillegg rapporterer Steam om rent praktiske problemer med å ta betaling i en såpass spretten valuta:

— Siden Bitcoin-verdien kun er garantert i en kort periode må kjøpet fullføres i løpet av kort tid. Om kjøperen bruker litt lenger til på å sluttføre handelen kan det være at verdien av Bitcoin har sunket eller økt så mye at prosessen må begynnes på ny for å betale for varen.

Selv om Steam nå kutter Bitcoin som betalingsmiddel, holder butikken døra på gløtt for at den digitale valutaen kan aksepteres igjen på et senere tidspunkt.

Vill verdiøkning

En Bitcoin er i skrivende stund passert over 17 000 dollar, opp 4000 dollar fra i går. Vekslet om til norske kroner utgjør dermed én Bitcoin 124 000 kroner. Siden nyttår har verdien steget med 1645 prosent.

Hva er egentlig Bitcoin?
Les deg opp i vår guide »

(Kilde: Steam)

annonse