Nyhet

Parkeringsapp erstatter parkeringslapp

Nå kan du betale parkering ved hjelp av en applikasjon, i stedet for å plassere en papirlapp i frontruta.

Parkeringslapper kan være et irritasjonsmoment når parkeringsautomaten er nedsnødd og langt unna bilen din, eller når flere titalls parkeringslapper ligger strødd inne i bilen. Nå har Bymiljøetaten i Oslo kommune sluppet en applikasjon som både viser deg grunnleggende parkeringsregler og som lar deg betale parkeringen ved hjelp av noen skjermtrykk.

Når du betaler for parkeringen ved hjelp av applikasjonen, sender den SMS-en som kreves for å betale parkeringen. SMS-betaling for parkering fungerer imidlertid ikke overalt, og applikasjonen i seg selv fungerer kun i Oslo. Programmet finnes til iPhone og Android.

Mange får bøter

– I løpet av et år får 55.000 bilister tilleggsavgift fordi de ikke har betalt for parkeringen eller har betalt for lite. Hele 200.000 bilister får gebyr for å ha parkert på steder der det ikke er tillatt, opplyser Kari Eliassen i Bymiljøetaten, divisjon trafikk, til Aftenposten.

Imidlertid har programmet bare kjennskap til enkle parkeringsregler. For eksempel kan det ikke fortelle deg at du ikke kan parkere nærmere enn fem meter unna der fortauskanten begynner å bue før gangfeltet eller krysset i kjøreretningen, og andre avanserte regler som kanskje svært få kjenner til og som kan gjøre det dyrt å gateparkere.

Med slike regler må vi få være så subjektive å si at det ikke er så rart at tallene er såpass høye.

(Kilde: aftenposten.no)

Les også
Endelig Google Maps-navigasjon i Norge
Les også
Sporløse forsvinninger på Android Market
Les også
Her har du fem nyttige apps
Les også
12 kameraapper for Android: 12 kameraapper for Android
Les også
Mobilspill er big business
Les også
7 mill. daglige nedlastinger fra Ovi Store
Les også
HowStuffWorks gir deg svarene
Les også
Denne forbedrer batterilevetiden
Les også
Google+ godkjent for iPhone
Les også
Android 3.2 gir bedre apps
Les også
Den beste nettleseren til Android?
annonse