Tek.no

Nyhet

Null til 100 prosent batteri på 15 minutter

Ny ladeløsning ble vist frem på Mobile World Congress.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
24 Feb 2016 14:15

Den evinnelige ladingen er blant de vedvarende, praktiske problemene med mobilteknologien som mange jobber med å finne løsninger på. Kinesiske Oppo har nå vist frem en ny ladeteknologi som tilsynelatende er i stand til lynkjapp opplading.

Teknologien ble avduket på MWC-messen og har fått navnet «Super VOOC Flash Charge». Produsenten beskriver den som verdens kjappeste og tryggeste ladeløsning for mobiler.

Fullading på 15 minutter

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Løsningen er en videreutvikling av VOOC-teknologien som Oppo introduserte allerede for noen år siden, og byr nå på enda høyere effektivitet. Ladeløsningen skal være i stand til å lade opp et mobilbatteri på 2500 mAh på kun 15 minutter, noe som utvilsomt er ganske oppsiktsvekkende.

Oppos løsning skiller seg fra en del andre, konkurrerende hurtigladingskonsepter ved at den ikke benytter seg av høye spenninger, men baserer seg derimot på kun 5 volts spenning.

Løsningen fungerer både med micro-USB- og USB Type-C-standardene. Både kabelen, pluggen og selve laderen er ifølge Oppo designet helt på nytt fra bunnen av ved hjelp av såkalte «military grade»-materialer, uten at det er helt klart hva dette innebærer.

Sikkert

Det kinesiske selskapet bedyrer videre at løsningen er svært sikker, noe som selvsagt har sammenheng med at den ikke bruker høye spenninger. De har dessuten utviklet en ny algoritme som sørger for det selskapet kaller en «dynamisk regulering» av strømmen for å sikre at batteriet ikke tar skade.

Super VOOC fungerer altså i utgangspunktet kun med Oppos egne telefoner. Selskapet planlegger å kommersialisere teknologien snart, men det er høyst uvisst akkurat når. Mer teknisk informasjon om VOOC finner du hos Oppo.

Er du mer opptatt av unikt utseende enn kjapp ladetid? HTCs nye modeller har flekker på dekselet »

Les også
Ny skjermteknologi kan gi mobilene ekstrem batteritid og oppløsning
Les også
Kinesiske Oppo lanserer ny og stilfull mobiltelefon
annonse