Til hovedinnhold

Jobs klar for det store lerretet

I Norge må du imidlertid vente lenge før du får se Ashton Kutcher i rollen som Steve Jobs.

Open Road Films/IMDb.com

Den tidligere Apple-sjefen Steve Jobs levde unektelig et liv helt utenom det vanlige, noe som kanskje kan danne rammen for en interessant spillefilm. Skuespiller Ashton Kutcher har latt skjegget gro for å innta hovedrollen i filmen Jobs (tidligere kalt "jOBS"), som vises for første gang på det store lerretet foran et publikum på Sundance Festival fredag.

Den offisielle premieren, med eventuelle siste forandringer på plass, finner derimot sted på en spesiell merkedag for Apple, ifølge Mobilsiden.dk. I USA kan fansen stille seg i kino-kø (?) 19. april – på dagen 37 år etter at selskapet ble stiftet – for å oppleve filmen.

Merk at Apple selv ikke har en finger med i spillet hva gjelder produksjonen, i alle fall på papiret. Filmen vil dessuten primært ta for seg årene 1975-2000, altså flere år før Apple fikk suksess med sin iPhone.

Til Norge til høsten?

Hvorfor det fortsatt er slik at vi i Norge må vente i månedsvis før enkelte filmer kommer på kino kan virke hårreisende, men sånn er det bare. Og sånn er det tilsynelatende med Jobs-filmen også. Ifølge ubekreftede datoer publisert på filmtjenesten IMDb.com vil filmen få premiere i Sverige 30. oktober, og i Danmark dagen derpå. Norge er ikke nevnt foreløpig, men det er nærliggende å tro at den norske premieren finner sted omtrent samtidig som i våre naboland. I Australia og New Zealand vil filmen angivelig slippes på forsommeren.

Hvorvidt filmen er verdt å se får vi muligens noen indikasjoner på de nærmeste dagene, når Sundance-publikumet har gitt sin dom. I skrivende stund har rundt 200 personer vurdert den til 7,7/10 på IMDb.com, men hvor mange som faktisk har sett filmen, eller hvor mange som er direkte involvert i produksjonen, vites ikke. Ergo kan vi definitivt ikke stole på denne totalkarakteren foreløpig.

Se videoklipp fra Jobs på Teknofil.no

Les også: Gi finger'n til iPhone 5S

(Kilder: Mobilsiden.dk, IMDb.com)

annonse