Nyhet

Last ned en splitter ny iPhone-app

Dette er noen av nykommerne i App Store.

For mange er det kun app-utvalget som gjør iOS til en mer attraktiv plattform enn Android og Windows Phone. Apples iOS har lenge hatt flere apper enn Android-plattformen, men det er ikke lenger tilfellet. Ofte kommer de store, viktige appene først til iPhone, men stadig flere lanserer nå appene sine på flere plattformer omtrent samtidig, slik at dette ikke lenger har så stor betydning. At iPhone-appene generelt holder høy kvalitet er det få som bestrider; Det er nok heller det at særlig Android, men også Windows Phone, ikke lenger kan sies å være spesielt underlegne på dette området.

Er det derfor i ferd med å bli en myte at iPhone-appene er så mye bedre enn de du finner hos konkurrentene? La oss se hva som har dukket opp i Apple App Store i det siste, så kan du gjøre opp din egen mening om akkurat det. Noen av dem finner i alle fall veien til vår liste over de essensielle iPhone-appene.

Se også:

Timbre

Er du musikkinteressert og liker å gå på konserter? Med appen Timbre kan du raskt sjekke hvilke artister som spiller hvor, i nærheten av der du er (eller søk på sted). Dette blir presentert i en liste med artistnavn i "fete typer" nedover skjermen. Via tjenesten Last.fm får du også høre korte lydklipp som kan være med på å avgjøre om du skal ta turen på konsert i kveld, eller ei. Kult konsept!

Oppdag nye band med Timbre (gratis)

Slutta

Mange har startet med røyk eller snus i ung alder og angret for harde livet at de i det hele tatt prøvde, når de livsfarlige sykdommene eller ulidelige helseplagene melder seg senere i livet. Helsedirektoratet har utviklet appen Slutta, som er ment å være et hjelpemiddel for unge nikotinavhengige, og inneholder råd og informasjon som kan motivere til permanent røykestopp.

Bli snusfornuftig og røykfri med Slutt (gratis)

Quizkampen

Dette quiz-spillet er et av de bedre som finnes på norsk i App Store. I Quizkampen gjelder det å svare riktig på flere spørsmål enn motstanderen for å vinne. Spørsmålene er mange og vanskelighetsgraden er på et nivå som de fleste voksne vil klare å henge med på. Det går også an å sende inn forslag til egne spørsmål. Reklamen er fryktelig irriterende, så du blir nærmest tvunget til å kjøpe fullversjonen til 21 kroner. Liker du quiz er det imidlertid verdt det.

Knus vennene dine i Quizkampen (21 kroner/gratisversjon med reklame)

Albumatic

Det finnes allerede mange måter å dele bilder på, men Albumatic gjør det litt annerledes; Her kan du og vennene dine samarbeide om et fotoalbum som oppdateres fortløpende, så fremt dere befinner dere i nærheten av hverandre. Appen krever imidlertid at alle logger inn med Facebook eller oppretter sin egen Albumatic-profil.

Lag felles kick-off-album med kollegaene dine via Albumatic (gratis)

Fit Brains Trainer

Mentaltrening kan være så mangt, men Fit Brains Trainer er både morsomt og (tilsynelatende) effektivt. Her får du bryne deg på ulike problemløsningsoppgaver med økende vanskelighetsgrad. Det vil si at den både passer for deg som vil bruke ett minutt på å komme i fokus, og deg som ser hjernetrimmen som et slags spill. Hvis denne appen ikke er populær i Mensa, må det være fordi de ikke har hørt om den.

Øk konsentrasjonen din med Fit Brains Trainer (gratis/abonnement for flere oppgaver)

Civilization Revolution

Civilization-serien har ikke ufortjent plenty med ihuga blodfans. Selv om iPhone-utgaven er en mager utgave av de siste PC- og konsoll-versjonene, er konseptet det samme. Spillet har nylig fått multiplayer-funksjon, samt nye bygninger og brikker for middelhavssivilisasjonene (kjøpes i spillet). Tross litt klønete menyer og litt grumsete grafikk er dette helt klart et essensielt iPhone-spill (men bedre på iPad).

Hersk over rivalene i Civilization Revolution (21 kroner)

Table Top Racing

Dette er et annerledes og morsomt bilspill. Med lekebiler skal du prøve å vinne forskjellige race, som foregår oppå et kjøkkenbord. Grafikken er flott og det er mange brett å spille seg gjennom. Det kan imidlertid bli litt ensformig i lengden, og kontrollen er ganske enkel. Ligner litt på Mario Kart i formen. Dette spillet bør være midt i blinken for barn mellom 7-12 år.

Gi full gass i Table Top Racing (21 kroner)

BBC Earth Wonders

Synes du det er spennende med all verdens yrende dyreliv, trollske naturfenomener og alt hva biologi og naturvitenskap har å by på? I så fall er det verdt å bruke noen kroner på denne godbiten av en app fra BBC. Med Earth Wonders kan du reise verden rundt på telefonen din i form av videosnutter, bilder, 3D-modeller og fakta – på engelsk.

Lær mer om kloden du lever på med BBC Earth Wonders (28 kroner)

Chord!

"Anyone can play guitar," hevder Radiohead, og med appen Chord! bør du i alle fall kunne lære deg noen nye grep. Her får du instruksjoner og tips på flere ferdighetsnivåer, samt at du kan lære deg å stemme en gitar – eller ukulele, mandolin, bass, banjo og lignende strenginstrumenter. Det finnes flere lignende apper, men Chord! har et ryddig og pent grensesnitt som gjør at den utmerker seg.

Lær fingerspill og soloer med Chord! (35 kroner)

Figure

Hvis du husker det gamle musikkprogrammet Rebirth kan vi fortelle at iPhone-appen Figure er utviklet av samme selskap, og at denne går ut på noe av det samme. Her kan du leke deg med trommer og bass ved å bevege fingeren rundt på skjermen. Du kan lage egne låter, men Figure egner seg nok best til å mane frem musikalsk kreativitet.

Finn rytmen med Figure (7 kroner)

Øvrige:

Hele listen (oppdatert):
Her er de essensielle iPhone-appene

Lik Amobil.no på Facebook!

Les også
App-tips:: Her er ukens anbefalte apper
Les også
App-guiden: Topp 3: De beste reise-appene
Les også
Apple vil la deg selge apper du ikke liker
Les også
Vinterens nye Android-apper
Les også
Se de nye iPhone-appene
Les også
Dette er de essensielle iPhone-appene
annonse